reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Gosiu, wlasne najbardziej chodzi o te godziny pracy:crazy:...pracuje w STS-ach zakl. bukmacherskie...otwarte sa od 10-18, sobota od 9-16, niedziela 9-15....takze swieta i takie tam otwarte...takze nie bylabym prawie wcale z wlasnym dzieckiem:-:)-:)-( nie mam zamiaru widziec jej tylko 3 godz. dziennie. A i kasa tez nie za dobra...buuuu....

na STS-ach można nieźle dorobić Nuśka, wiem coś o tym..bo będąc na studiach robiłam zakłady i nie powiem bo jakby tak wszystko do kupy zebrać to auto bym miała:tak::tak: Miesięcznie to jakieś 500zł mi wpadało, po odliczeniu już kosztów zakładu...a nie wczuwałam sie zbytni też.....

Dziewczyny, jak podawać syrop przeciwbólowy (paracetamol o smaku truskawkowym). Można go dodać do mleka :confused: Pewnie nie?
A czy po podaniu go łyżeczką trzeba dziecku dać coś do popicia? On pomimo tego smakowego polepszacza, jest jednak gorzki i Milenka się po nim bardzo krzywi, ale do tej pory nic jej do popicia już nie dawałam, nie chciała. Ale może powinnam?

Joasiek ja podaje Filipowi Panadol truskawkowy i Filipowi bardzo smakuje, nigdy się nie krzywi...

Moja też pije panadol łyżeczką i bardzo jej smakuje:-DMoja kuzynka podaje syropy przeciwbólowe czy przeciwgorączkowe swojej Oliwii w butli z mlekiem, ona twierdzi, że lekarka tak jej poleciła:tak:

My tez już byliśmy z Filim we Wrocławiu w ZOO i był zachwycony....a nie sądziłam, ze takie dziecko będzie tak zaciekawione

a my byliśmy u nas w zoo w poznaniu ;-) mała była zachwycona :-D u nas w zoo jest taki kącik dla małych dzieci tzn jest duże ogrodzenie w środku są porobione place zabaw i ogrodzenia ze zwierzakami :tak: a w nich kozy, króliki, kury, świnki wietnamskie, osiołki, kucyki, świnki morskie itd. i do niektórych można wejść i pogłaskać :tak: więc mała tak kwiczała na te kozy i króliki że i my mieliśmy ubaw :-D a jak wyszliśmy z tego małego i poszliśmy zwiedzać dalsze hektary to już nam zasnęła :tak:

na STS-ach można nieźle dorobić Nuśka, wiem coś o tym..bo będąc na studiach robiłam zakłady i nie powiem bo jakby tak wszystko do kupy zebrać to auto bym miała:tak::tak: Miesięcznie to jakieś 500zł mi wpadało, po odliczeniu już kosztów zakładu...a nie wczuwałam sie zbytni też.....

no mozna, ale tez jest potrzebne duzo szczescia:tak::-) ja akurat nie gralam
1. nie moglam
2. nie ciaglo mnie to
Jak widzialam ile ludzi kasy tam traci to mnie...:wściekła/y::wściekła/y:
mogli by mi troche dac:-D:rofl2::-D

Kurde a moja dopiero portafi sie turlac na jedna strone:(( i cala lata-rączkami i nózkami ale tylko na siedzaco-czy to wina tuszy? nie bardzo lubi na brzuchu lezec:((kurde a moze ma takiego leniwca-mam nadzieje,że wszystko z nia OK.

Mateczka, jak tak czytam te Twoje posty to normalnie jakbym czytała o Lence - Leniwcu. Lenka też nie lubi leżeć na brzuchu i po chwili juz daje znak ze jej się nie podoba, od dzisiaj zaczęła chyba po mału kumac że można sie przewrócić w odwrotną strone - 3 razy się udało :-D zobaczymy czy bedzie sie juz pzrewracać.
I napewno wszystko jest OK, na piersi może mieć każdą wagę tak mówi moja lekarka.

Kornelcia majac 4.5 m-ca wazyla 10.100 a w 6 m-cu 11 kg-martwie się tylko żeby ta tusza nie odbijała się na jej zdrowiu-ale postępy są z dnia na dzień.

Ja mam moja bardziej kontrolować jak juz zacznie chodzić czy raczkować. Więcej ruchu to będzie spalać kalorie, no chyba że tak by nie było to trzeba szybko reagować. Ale narazie mam dać spokój (dzisiejsze rady pediatry)

...jak do tej pory(odpukac) ani razu nie chorowała..quote]
Na moją nie ma skali-centyle się skończyły:-D:-D:-D
Lenka tez bez żadnych chorób :-):-D. (odpukać w nie malowane)
I też jesteśmy ponad normę :-);-):tak::-D:tak:;-):-)

My tez już byliśmy z Filim we Wrocławiu w ZOO i był zachwycony....a nie sądziłam, ze takie dziecko będzie tak zaciekawione
a my byliśmy u nas w zoo w poznaniu ;-) mała była zachwycona :-D.... :tak:

Kurcze tak piszecie o tym ZOO to juz mam na plan na weekend (oby była pogoda) jedziemy do ZOO. To ostatni weekend przed powrotem do pracy :-(

reklama
Do góry