reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

STRASZNA JESTEM NO NIE:-:)zawstydzona/y:
nooo;-)
A tak poważniej, to myślę, że nie tylko ty masz takie podejście. Ja bardzo bym chciała mieć drugie dziecko i to dość szybko (latka lecą, bądź co bądź, nie bardzo mogę czekać 5 lat czy dłużej), ale wcale nie wiem, jak się zachowam, jak dojdzie do konkretnych decyzji...

reklama
Susu, ostatnio rozmawiałam ze sprawdzoną fryzjerką, mówiła, że te włosy, które mają wypaść to i tak wypadną, nic się nie poradzi

Dokładnie to samo powiedziała mi to moja pani doktor..to co jest osłabione zmianami hormonalnymi jest zbyt słabe, by pozostać na głowie, nieważne co będzie sie robić to to co ma wypaść to wypadnie :tak::tak:
A witaminki tylko pomogą odrastać nowym włosom, mnie poleciła gin SPECIAL MERZ...to dość drogie witaminy, ale chyba pomagają, bo mimo,że włosy mi wypadają, to zaczynam mieć gęściejszą czuprynę :tak:

a mozna przy karmieniu te Merz Special brac, bo jak tak to juz w poniedzialek sie w nie zaopatrze!!!:-)

Dziewczyny mam pytanie w związku z alergią pokarmową.Chodzi mi o krostki które najczęściej wyskakują gdzie i czy są one wyczuwalne noi jaki mają kolor?Bo ja już sama nie wiem czy Maciuś ma czy nie?Praktycznie żadnych objawów nie ma ani kaszlu,kataru tylko ostatnio pojawiły się te krostki są czerwone i nie wyczówalne jak dotknę.A może to uczulenie na sok z marchwi bo ostatnio mu podałam?Wcześniej żeby sprawdzić to podałam mu serek waniliowy i żadnych objawów,puzniej dosypywałam mu do mleka kaszki bananowej i nic.:no:

A dodam że doktor stwierdził to bo mu się ulewało mleczko,miał kaszel i katar,noi teraz podaję mu Bebilon Pepti i tez mu się ulewa.:wściekła/y:A na katar podaję mu Zyrtec,noi jest lepiej :tak:.Mi się wydaje że ten kaszelek wystąpił bo Maciuś ma na coś alergię.No nie wiem już sama?Pomóżcie:-(

Z tego co wiem, to alergia na białko krowie objawia w postaci drobnych krostek zdecydowanie wyczuwalnych, mogą być w kolorze skóry lub czerwone z białą wydzieliną na czubeczku. Często też robią się takie jakby liszaje, skóra jest zaczerwieniona, szorstka i się łuszczy.
Objawy po podaniu alergenu nie muszą się pojawić natychmiast, czasem potrzebują kilka dni na ujawnienie się.

Agata jak moja mała miała katar to psikałam jej do noska Euphorbium w aerozolu jest dla niemowląt. Przez ten katar miała również kaszel bo wydzielina spływała jej do gardła że aż było słychać jak jej świszczy w klatce :dry: dość szybko jej to pomogło po 3 dniach już były efekty ale stosowałam nawet 2 tygodnie by zregenerować śluzówkę nosa przez którą ten katar się pojawił bo miała opuchniętą co u małych dzieci często sie zdarza :tak: Przez ten katar nawet wymiotowała bo gromadziła jej się flegma której nie mogła wypluć. Trudno stwierdzić jak to jest z Maciusiem :dry:

reklama
Do góry