reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Wiktoria też ostatnio bardzo marudna. Właściwie nic nie mogę zrobić. W dzień śpi niewiele, na spacerach wcale:sick:. Za to apetyt ma niezły, ciągnie cycka aż miło, choć mogłaby rzadziej. Nocy jeszcze nie przespała żadnej. Budzi się co 2-3 h w dalszym ciągu.

reklama
To ja musze Kondziorka pochwalic,bo spi pieknie w nocy i zrobil sie jeszcze grzeczniejsyz niz byl.Najbardziej jednak lubi karuzelke.Bardzo sie ciesze z udanego zakupu:tak:.Potrafi grzecznie sobie lezec i sie na nia patrzec,wyciaga raczki i sobie traca maskotki:tak:.

Nie uwierzycie co jest najlepszą zabawką Stasia!! Patyczki do uszu- oczywiście zamknięte w opakowaniu. Jest to taka miękka folia- więc fajnie mu się to łapie, no i szeleści:-) Nic innego nie jest takie fajne jak właśnie to:-D:-D:-)

He he, a u nas Oliwka odkryła dziś, że można się super bawić pampersem, oczywiście czystym. Jest miekki, fajnie szeleści i ma kolorowy obrazek.

LAila zabaweczi chwilke w raczkach potrzyma i owszem, ale najbardziej lubi materialy (bo najlatwiej je trzymac): pieluszke tetrowa, ubranko, w ktory, jest ubrana albo w ktore bedzie przebierana...:-):tak:

a,no i oczywiscie uwielbia trzymac sie mocno wlosow mamusi :szok:juz nie wiem gdzie o tym pisalyscie, ale mi tez wypadaja i to strasznie i zastanawiam sie czy mozna brac tabletki ze skrzypu polnego jak sie karmi piersia. ktos cos wie na ten temat?:-)

a chwyt LAilusia ma taki mocny ze mi ostatnio okulary z nosa sciagnela, serio!!!!:szok::-D

Mi też wypadają ginekolog mi powiedział że jedynie witaminy mam brać :tak:a tak po za tym to nie wiem co można jeszcze no i odżywkę stosuję :-p

A co do łapania za włosy to moja potrafi porządnie pociągnąć .:tak:

Z tymi włosami to też tak mam, mam w sumie krótkie, ale jak się schylę nad małą, żeby ją wycałować po brzuszku, to ona mnie cap za włosy i nie puści sama :no:
A skrzypu nie wolno brać jak się karmi - taką informację dostałam w aptece.

reklama
Oliwka dziś wieczorem znów marudzi. Zaczerwieniło jej się dziąsło w miejscu, gdzie powinna wyjść prawa dolna jedynka. Czyżby to ząb :szok: Ale aż nie chce mi się wierzyć, bo u nas w rodzinie zęby wychodzą ok 6-7 miesiąca życia. Może wytworzył jej sie tam jakiś stan zapalny - w końcu bierze wszystko do buzi :confused:

Do góry