reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

No ja też tak robię, ale nie wszstko można sprawdzić w ten sposób.
Ja mam całą masę rzeczy na rozmiar 6-12 miesięcy. Nie wiem jaki to rozmiar w przeliczeniu na cm :confused:

A dziś moja Oliwka marudna. Ciągnie cycka co godzinę ale za to 5 minut. Nie dziwię jej się, w taki upał napewno ją suszy.

reklama
Moja tez jeszcze w tych ubrankach od 0-3 M wczoraj robiłam porządki i sporo odpadło tych najmniejszych ale nadal te od 3-6M są duże choć to zależy od producenta i ubranek bo w body te 0-3M wchodzi a śpioszki ma w nóżkach za krótkie widocznie ma długie nogi ;-)

Ja mam całą masę rzeczy na rozmiar 6-12 miesięcy. Nie wiem jaki to rozmiar w przeliczeniu na cm :confused:

To już zależy od firmy:tak:. Jak szukałam czegoś w rozmiarze 74 to mnie pytali, czy dziecko ma pół roku:szok: - przecież Misio jest raczej drobny, a nosi obecnie 68. A poza tym miałam już ciuszki 62 większe niż 68 :shocked2::tak:(jeśłi wierzyć napisom na metkach;-))

No dokładnie ol! mnie ta numeracja bardzo denerwuje, bo na allegro jak kupuję to nigdy nie wiem jak duże to ubranko będzie:baffled:

Faktycznie to zależy od firmy. Ja wczoraj kupiłam Oliwce w 5-10-15 spodenki z sukieneczką i wzięłam rozmiar 80, a z innej firmy mam podobne ubranko tej wielkości i ma rozmiar 74. Także ta rozmiarówka jest bardzo nierówna w różnych firmach. Mało tego oglądałam wczoraj 2 bluzki w Carrefourze, położyłam jedną na drugą i były identycznej wielkości a rozmiary miały różne 74 i 80.

Faktycznie ta numeracja jest bezsensu bo wczoraj robilam porzadki i mialam spodenki 74 a byly wielkoscia do 62 podobne i sa juz za male na Jenni:tak:

reklama
Rampersy, które kupiłam są jednakowej wielkości, a jeden ma na metce rozmiar 68, a drugi 74...I wiem,ze ubranka tej firmy są zawsze o rozmiar zaniżone, albo ja mam z innych firm zawyżone...

Do góry