reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Ja jakos zawsze wiem "na oko",ktore ubranka sa jeszcze dobre:tak:.Na Kondzia 68 sa za male juz prawie od miesiaca;-):tak:.

reklama
Body sa w tej chwili na niego dobre na 80,a z lekkim luzem 86:szok:.Ma jakis długi tułów:-D.

No to Oliwka ma tak z nogami, wypadają dłuższe niż tułów, dlatego miała prawie wszystkie śpiochy na wzrost 68 cm bez stópek, takie z nogawkami i do tego ubierałam skarpetki, bo inaczej to musiałabym już dawno zrezygnować z tego rozmiaru, a szkoda skoro tułów się mieścił.
Ale z Kondzia niezły wielkolud, skoro ubierasz mu rozmiar 80. Ile on ma wzrostu :confused: Właśnie zmierzyłam małą i ma równe 70 cm.
Już poprzymierzałam Oliwce kilka spiochów i wchodzi elegancko w rozmiar 74. A miałam kiedyś nadzieję, że 74 włoży dopiero pod koniec lata i jesienią, bo mam akurat sporo cieplejszych rzeczy na ten rozmiar :-(

No to ostatnio teściowa wręczyła mi pełną reklamówkę przepięknych ciuszków i mówi: to chyba musisz pomyśleć o następnym!!:szok::-D Ja je wyciągam, a tam takie prześliczne kombinezonki- ale w zimie już Stach nie wejdzie do nich, takie pajacyki słodziutkie- fantastyczne!!

Tak długo mnie nie było, ze nie wiem od czego zacząć...

Filipa do spania ubieram w rampersa i przykrywam kocykiem, bez skarpetek...mały anie sie nie przegrzewa ani nie marznie...:tak:
W ogóle to mój malutki jakoś w dzień spać nie może, chyba przez te upały....piję dużo więcej niż w chłodniejsze dni:dry:
A w dzień to ubieramy sie bardzo lekko, rampersik, albo koszulka z krótkim rękawem i spodenki, bez czapki - chyba że szalenie wieje - i zazwyczaj bez skarpet...mały super sie tak czuje i nie jest mu zimno...

Ja mojej Milence też już ubieram niektóre rzeczy rozmiar 80. A tak to nosi rozmiar 68 - 74 zależy co ubieram.

Oliwka pewnie nie będzie zadowolona z tych przymiarek - co prawda ona nie złości się przy ubieraniu, ale jak poprzymierzam jej kilkanaście ciuchów to pewnie straci cierpliwość :-D

Ja mam taki patent, że biorę ubranko, które jest "w sam raz" i przykładam do niego wszystkie inne. Obywa się bez przebierania, bo zwykle wiem, które śpiochy czy body akurat są dobre:tak:

reklama
ol: Ja robię tak samo :tak: Przypuszczam, że już przy trzeciej próbie przebieranek u nas byłby wrzask w niebogłosy :nerd:

Do góry