reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Naprawdę nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje, dziś już zasnęła po raz czwarty, to do niej zupełnie nie podobne. Cieszę się, bo mam więcej czasu dla siebie, a poza tym jak więcej śpi w dzień, to w nocy łatwiej zasypia.

reklama
Gosia, lekarka miała rację, za ciepło małą ubierasz :tak: na dziesiejszą pogodę Oliwka była ubrana w bluzeczkę bez rękawka i krótkie spodenki, na nogach miała tylko skarpetki, a na głowie opaska. Długiego rękawa bym nie ubrała :no:.

Tak ale u mnie nie ma słońca i jest pochmurnie i wieje wiatr :-p 16 stopni było jak wyszłam wiec mi było zimno na krótki rękawek :eek: teraz słońce prześwituje i jest trochę lepiej

Patch a opaski dla chłopców są u mnie w sklepie wzór moro np.:laugh2:

O, to zwracam honor, Gosia, 16 stopni to rzeczywiście nie za ciepło. A swoją drogą w jakim rejonie Polski jest tak chłodno :confused: U nas dziś strasznie ciepło, choć chłodniej na szczęscie niż wczoraj.

Ja jestem z poznania ;-) a byłam z małą o 10 rano na spacerku i było bardzo zimno nawet ja zmarzłam :dry: teraz jest pochmurnie ale cieplej i wiatr ustał i mała jest w bodach ale na długi rękaw i rajstopkach przy balkonie :tak: bo na balkonie jej nie zostawiam bo mi ja czasem ukradną :cool2:

U nas dalej duchota. troche dzisiaj deszczu spadło ale nic to nie dało:-(Tosia jest caly czas tak jakby spocona. W domu ją w krótkim body trzymam.

W Bydgoszczy wieczorem zrobilo się już wyraźniej chłodniej. Uff! Całe szczęście. Nie wiem jak ja przeżyję lato. Nie znoszę upałów :wściekła/y:

Ja zawsze uwielbiała lato i upaly,ale teraz wyraznie mnie mecza...:tak:.Nie ma co przegrzewac maluchow...W takie upaly widze nieraz wozki z dziecmi jeszcze przykryte kocykiem,a mamusia w bluzce na ramiaczkach...:no:

Przedwczoraj spotkałam na spacerze młodych rodziców z wózkiem z maluchem około miesięcznym, może trochę starszym. No i mały miał długi rękaw, czapkę bawełnianą wcale nie taką lekką, był przykryty kocykiem i jeszcze przykryciem na wózek, a na dworzu był taki upał. Wiecie, co, żałuję, że nie powiedziłam im delikatnie, że dziecku musi być bardzo gorąco. Pewnie gdyby nie ojciec dziecka, to bym się odważyła, ale faceci czasem bywają agresywni, jak się im zwraca uwagę.

reklama
Kasiad różni są ludzie prawda jest taka że ludzie myślą że jak grubiej dziecko ubiorą to się nie przeziębi a właśnie to jest tego największą przyczyną jak sie dziecko przepoci i je zawieje :dry:
Ale i bywają rodzice którzy też nie pomyślą że trzeba dzieciom chronić głowę przed słońcem.
Jeszcze w ciąży jak byłam nad jeziorem matka położyła dziecko które ledwo siedziało w wodzie i poszła gadać z koleżanką , a ten chłopczyk w upał bez czapeczki spieczone całe ciało od słońca jak burak i jeszcze w wodzie pozostawione same sobie bez opieki :baffled:

Do góry