reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Opieka nad maluszkami

podpisuje sie pod tym co napisala fioolka. rzeczywiscie tytaj ludzie lekko ubieraj dzieci w zimne dni ale moze dlatego te dzieci sa tak zahartowane????

reklama
ja tak troche z innej beczki: :-)
polecam do smarowania dupci krem Bubchen. ostatnio dostalam w promocji i nie za bardzo bylam przekonana ale sprawdzilismy i polecam! :-)

MagdalenaB ja mam z tej samej firmy krem na każdą pogodę "wiatr i mróz" i też jest super :)

A teraz z innej beczki - używacie pieluchomajtek? Nie takich jak do pływania, ale zwykłych? My zaczęliśmy i jestem zadowolona - od kiedy Szymon dużo siedzi jest mu w nich o wiele wygodniej niż w tradycyjnej pieluszce.

ivka76 a z jakiej firmy uzywasz pielucho-majtek i czym one sie roznia od pampersow tych z gumkami :confused:
ja tez uzywam bubchena i jestem bardzo zadowolona z tych produktow :happy: a krem na niepogoda mam z penatena , ja polecam nowa serie kosmetykow z hippa wedlug mnie sa super

Co do naszej wczorajszej graczki to najadlam sie sporo strachu :-( Selinka juz po poludniu nie przyjmowala zadnych plynow po wszystkim wymiotowala w koncu zaczela wymiotowac zolcia. Lekarz kazala nam czekac do 18 jak nie przejdzie to do szpitala na kroplowki, ale ok 19 podalisym Selince wode z glukoza wypila i zasnela.Spala az do 12 a o 12 dalam jej cyca i wszystko bylo ok :-)

dziewczynki a co zakłądacie bąblom pod kombinezony?

ja ubieram kombinezon od kilku dni, bo jest mi wygadniej ja tak wsadzic do samochodu i przewiezc na krotkim dystansie niz ubierac w spodenki, swerty itp (czytaj: krzyczy wtedy jaby ja kto ze skory obdzieral). pod spod zakladam jej wtedy rajstopki, body i kaftanik. dzis w racji swieta bylismy na dluzszym spacerku a pogoda u nas wietrzna byla i zimno dosc wiec ubralam jej taki sam zestaw i przykrylam nakryciem z spacerowki. jak ja po przyjsciu rozebralam to nie byla spocona tylko przyjemnie ciepla.
a jak jest mroz to oczywscie zaladam pod kombinezon jeszcze spodenki i sweter. ale czapke to juz zimowa ubieram.

Asia21 pieluchomajtki są z wrocławskiej firmy med-com. Różnią się tym, że wcale nie są rozpinane z boku tylko są takie całe, właśnie jak majteczki. Zdejmuje się je rozrywając bok lub zdejmując w całości. Uważam, że siedzącej pupie :-) jest w nich o wiele wygodniej - to chyba ze względu na nieco mniejszy wkład chłonny.

Asia21 pieluchomajtki są z wrocławskiej firmy med-com. Różnią się tym, że wcale nie są rozpinane z boku tylko są takie całe, właśnie jak majteczki. Zdejmuje się je rozrywając bok lub zdejmując w całości. Uważam, że siedzącej pupie :-) jest w nich o wiele wygodniej - to chyba ze względu na nieco mniejszy wkład chłonny.

Pampers ma cos takiego z serii Let's go, identyczny sposób ubierania i zdejmowania, ale tam wkład jest jakiś grubszy, niż w normalnych pieluszkach, ale są za to trochę węższe w kroku, żeby maluchowi było wygodniej chodzić.
Dostaliśmy od kogoś takie pampersy, więc sobie dokładnie obejrzałam...

reklama
Dziewczyny - czy Wasze dziciaczki też mają taki wyraźny ślad po szczepieniu na ramionku????!!!!!
Maks ma głęboką dziurkę - nie wiem czy to zniknie?

Do góry