reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Zaraz zaczyna się marudzenie tak po 2-5 min. Chyba,że jest wyspany i w dobrym humorze to wtedy można zaryzykować dalszą trase.
Łobuz mały
A z tym dobrym humorem teraz to też ciężko - te zęby nas dobijają - marudzenie marudzenie marudzenie i między czasie płacz

reklama
aqua moze sprobuj chodzic na spacerek w jakas trase gdzie jest duzo duzych drzew? u nas to pomaga jak Selinka jest marudna to ide taka zadrzewiona alejka kolo domu i tak sie strasznie wpatruje w drzewa ze zapomina marudzic ;-)
a dzisiaj bylysmy pierwszy raz na spacerze w spacerowce i bylo calkiem fajnie :-)

Teraz kupiłam nosidełko i narazie jest dobrze ale spacery muszą być podzielone na kilka krótkich bo młody nie może się przespać i nosić go długo w nosidełku to też niezazdrowo dla plecków.

dziewczynki mam pytanie ...........pozwalacie swoim maluszkom ogladac telewizje ......mam na mysli bajki ???
bo moj patryk strasznie lubi je ogladac .......siedzi sobie w krzeselku i oglada zajadajac chrupki .......oczywiscie nie kilka godzin tylko max pol godzinki .....no mze czasami do godzinki góra...
bo ja juz sama nie wiem .z jednej strony wydaje mi sie ze nie powinnam mu pozwalac a z drugiej to tylko wtedy nie wedruje po calym domu i nie psoci i mam chwilke spokoju.....no i mam nadzieje ze mu to troszeczke pomaga w rozwoju......
poradzcie mi co o tym sadzicie........

Teereska, moj Patryk oglada Dvd Baby Einstein (kupilam caly kamplet a on najbardziej lubi Baby Mozart). Polecam Ci te plyty goraco, sa dostosowane do wieku dziecka, na pewno lepsze niz bajki z TV
Patryk poznaje pacynki z tej plyty, smieje sie kiedy zaba macha lapa, a mis gra na bebenku. Taka "bajka" trwa ok 30 min, uzupelnbiona jest muzyka powazna.Puszczam mu po wiekszych posilkach (zeby sie w brzuszku ulozylo) albo kiedy chce go troche wyciszyc np przed spaniem albo kiedy sama potrzebuje chwili wytchnienia:-) Nie traktuje tych plyt jako dodatkowej edukacji, ot poprostu rozrywka dla maluszka. naprawde je bardzo lubi. Oglada odkad skonczyl 3 miesiace.

teletubisie sa u nas na tvp1 codziennie o 10 rano.paula lubi jak sie zegnaja i mowia "papa" ale nudzi ja reszta programu.piloty do tv sa ciekawsze....

Kamil bajek nie lubi (nudzą go) woli tvn24 :) kiedy jest plansza reklamowa - takie kolorowe i kręci się i animacje w mojej komórce jak bardzo płacze to tylko moja komórka może go uspokoić

reklama
dziewczyny, wychodzicie z dzieciakami na spacer jak jest zimno?? u nas było dziś +4 stopnie Ci bylismy z Agatką 2x na dworze (co prawda nie po 2 godziny) - kilka znajomych osób zaczepiło nas, że za zimno na spacer z dzieckiem :-(
w/g mnie to przesada, czytałam, że do -10 st C można spacerować z dzieckiem...
Agata była ciepło ubrana, wykremowana, więc nie wiem w czym problem

Do góry