reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Dużo zdrówka dla Karolka.

Jak długo utrzymuje się wysypka uczuleniowa??? :confused: :confused: :confused: Patrycja całe plecy i brzuszek ma wysypane...brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mamie zachciało się mandarynej i herbatki z cytryną:baffled: :baffled: :baffled:
Łukaszka wysypało po pomidorkach w zupce HIPPa. Wysypka zniknęła tak po 3 dniach.

reklama
Ale alergeny sa obecne dluzej- nawet do 2-3 tygodni , wiec wysypka w tym okresie moze (choc nie musi) powracac, albo nawet caly czas sie utrzymywac.

Najpierw Marlenka mnie pociesza, a potem Ania sprowadza na ziemię....;-) Dzięki za info, zobaczymy jak długo Mała będzie plamiasta :-(

Tereska i wszystko jest ok :confused: mam nadzieje ze tak :happy:
Selinka od urodzenia miala bardzo male ciemiaczko ok 1,5- 2cm a teraz juz jest prawie nie wyczuwalne, lekarz mowi ze tak czesto sie zdarza i jest to jak najbardziej w porzadku .

Asia ......wszystko bede wiedziała dopiero 17 listopada bo wtedy pojde do lekarza ktory zlecil nam wykonanie wszystkich badan ..........
bylismy juz u okulisty ...i wszystko jest oki..........tutaj tez mam nadzieje ze wszystko bedzie oki:-) :-)
moja mama tez mi mowila ze to raczej nie grozne .......gorsza jest sprawa jezeli sie nie chce zrastac .........
wiesz Asia21....tutaj w usa wystarczy ze lekarz cos podejrzewa ....a juz kaze robic kompleks badan zeby miec pewnosc ze wszystko jest oki......pewnie dlatego ze gdyby cos przeoczyl albo nie dopilnowal to pozniej sa bardzo duze odszkodowania i wogole sprawy sadowe.........
dlatego sobie mysle ze moze te wszystkie badania sa zbedne ....
ale z drugiej strony wole sprawdzic ......zeby kiedys w przyszlosci nie miec wyrzutow sumienia gdyby bylo cos nie tak........ :-) :-)

Anian- ja tylko chcialam ci powiedziec, zebys nie podejrzewala od razu innych produktow jesli wysypka od razu nie zniknie albo zniknie i za chwile znowu sie pojawi :-)
ja sprobowalam oststnio odrobinke pomidorow (w zupie) i banana i niestety- Ola ma szorstkie i czerwone policzki.
Wiec w dalszym ciagu mam dietke - ale po 6 miesiacach juz sie przyzwyczailam:-)

tereska: na pewno te badania to kwestia upewnienia sie ze wszystko jest w porzadku :tak: i nie ma czym sie martwic :-) swoja droga to zazdroszcze ci podejscia tamtejszych lekarzy do sprawy, u nas jest odwrotnie: jak jest jakas watpliwosc to czekaja co z tego sie wykluje i doipero sprawdzaja cos sie dzieje i skad sie wzielo ;-) :wściekła/y:

aniam: podziwiam cie za wytrwalosc, :tak: ola kiedys pieknie ci za te poswiecenia podziekuje, na pewno! ;-) :-)

a czy to mozliwe aby dziecko nie mialo w ogole sladu od szczepinki na gruzlice???? tak sie zastanawiam bo Zuzia miala szczepionke jak miala skonczone 4 miesiace i to miejsce po szczepionce sie zagoilo i nic nie pozostalo???

O ile pamiętam jak blizna po szczepieniu jest mniejsza niż 3 mm albo jej nie ma, to w 12 miesiącu szczepienie będzie powtórzone...

reklama
O ile pamiętam jak blizna po szczepieniu jest mniejsza niż 3 mm albo jej nie ma, to w 12 miesiącu szczepienie będzie powtórzone...

też to słyszałam.:-)

AniaM dzięki za ostrzeżenie, że może Małej powrócić wysypka:baffled: . A co do mojej diety...dziś rozszerzyłam ją o gołąbki (pierwszy raz jadłam kapuchę) i nie wiem jak Pati, ale ja ją czuję....:no: :no: :no:

Do góry