reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

hm... ja dziś z małym trochę podróżowałam - ogólnie spędziliśmy na dworzu i w różnych środkach lokomocji jakieś 6 godzin (nie ciurkiem)- jak wychodziłam z domu było -1, potem pewnie jakieś +3;
Krzymek był ciepło ubrany, buźka była wysmarowana - usnął 3 razy, więc chyba źle mu nie było ;-)

reklama
Ja też niewidzę problemu jak dziecko cieplo ubrane
osinko zawsze się znajdą mądrzejsi
do mnie ostatnio facet na parkingu wyskoczyl, że jak ja moge nosidełko z dzieckiem polozyc na betonie!! akurat czekalam jak Michał wycofa bo ciężko było wsiąść do auta a fotelik z Maksem ciężki, z resztą niewiem tak naprawde o co gościowi chodziło:eek:
no dzis zrobilo sie już bardzo zimno więc już wyciągłam zimowy kombinezon

Kasiu, ja wlasnie tez sie zastanawiam, dzis wlasnie ubiore malemu kombinezonik, a pod niego chyba ciuszki w jakich jest w domu, tzn rajstopki, spodenki bluza (pod nia oczywiscie body) a czapa i rekawiczki na gore - zobaczymy czy Lolo polubi rekawiczki :-) jak bedzie za zimno przykryje kocykiem i nastepnym razem cieplej ubiore :tak::tak::tak:

troche zmienie watek, ale nie wiem co sie stalo nagle selinka strasznie zaczela wymiotowac a nic nie jadla ani innego ani tym bardziej starego, dalam jej cyca ale wszystko zwymiotowala i zasnela, teraz ide siedziec przy niej zeby sie nie zahlysnela bo spi na pleckach. Dziewczyny jak bedzie dalej wymiotowac to jechac do lekarza czy jeszcze poczekac:confused: nie wiem co robic :confused: a u mojego lekarza ciagle zajete.pomozcie !!

pisalas wczesniej ze Selinka ma katar. jak wczesniej pilnowalam dzieciakow i jak one mialy katar to czesto wymiotowaly bo zamiast wydmuchiwac nos to to wszystko szlo do gardla. a ich mama lekarz powiedziala mi ze ten sluz z nosa ciezko sie trawi i dzieciaki przez to wymiotuja. sprawdz czy te wymiociny maja charakter sluzu i bedziesz wiedziala czy to od kataru czy nie. a jak nie to ja bym jeszcze poczekala do jutra moze cos by sie wyjasnilo.
duuuuuzo zdrowka dla Selinki

Ella jak byla chora tez wymiotowala i lekarz kazal podawac duzo plynow i sprawdzac czy sie bron Boze nie odwadnia, (szczypac skore - jak jest normalna i elastyczna to ok, jak by zostawala taka "uszczypnieta" to natychmiast do szpitala). gdyby te wymioty sie powtorzyly to ja bym mimo wszystko pojechala do lekarza! Lepiej dmuchac na zimne!

ja tez wolalabym sprawdzic, w koncu wymioty nie sa taka normalna reakcja.

a poki co duzo picia (np wody lub rumianku-uspokaja zoladek)i nie karmic na sile, jak zechce to na pewno mleczkim nie pogardzi :-)

reklama
nie jeden polak osiwial by jakby zobaczyl jak w UK chodza poubierane dzieci w najcieplejsze dni - moze temperatura zadko dochodzi tutaj do minusowej ale nie jest tez tak cieplo zeby np pozwolic dziecku wichrac nozkami bez skarpetek :eek::confused: i bez czapki na glowie - a podkreslam sam jest ubrany cieplej.paranoja co tutaj sie dzieje - nie ma zadnej roznicy lato czy zima - moda przede wszytskim :shocked2::surprised:

Do góry