reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Opieka nad maluszkami

no nie dziwie sie ile można ścierpieć : 1. papmers
2. śpiochy albo spodnie
3. bluza
4. powalona najgorsza na świecie czapka,
skarpetki i jeszcze mama na nogi jakieś płetwy ubiera.
Święty by się wściekł ;);););););););)
A tak fajnie było nago :)

reklama
agawa1 pisze:
no nie dziwie sie ile można ścierpieć : 1. papmers
2. śpiochy albo spodnie
3. bluza
4. powalona najgorsza na świecie czapka,
skarpetki i jeszcze mama na nogi jakieś płetwy ubiera.
Święty by się wściekł ;);););););););)
A tak fajnie było nago :)

Pewnie pewnie :) :)hehehehehihihihi :) :) :) :) ;D ;D ;D ;D

Ja też czytałam, że buty jak najpóźniej i nawet jak już dziecko zacznie chodzić to gdzie może żeby na boso chodziło, bo to najzdrowiej.
Ja teraz, jesienią bedę Filipowi ubierac rajstopki i grube skarpetki no i kocyk oczywiście na nóżki. Myślę, że to da więcej niż butki.

No a na zimę kombinezon z rękawiczkami i butkami (no ale to raczje nie buty tylko mega skarpety ;D) - musimy dopiero zakupić! :)

My dzis na szczepienie i pewnie dostaniemy skierowanie na morfologie. Zobgaczymy czy pozbylismy sie anemii po 8 tygodniach kuracji.

jejku.... moja Zuza nie lubi lezec na spacerach a siedziec jeszcze do konca nie potrafi wiec nie chce jej wozic w wozku na siedzaco. dobrze ze w wozek mozna wpiac nosidelko-uwielia w nim spacery :) bo wtedy wszystko widzi. podziwiam dzieciaczki ktore jeszcze sa wozone w gondoli ;)

Milla, trzymam kciuki, że wyniki były super! :)

My w weekend mieliśmy debiut spacerówkowy :) Filip był nieco zdziwiony ;D I cały czas jakiś taki naburmuszony ;D Postaram się wkleić dziś koło południa fotki na wątek zdjęciowy.

Emi tez jezdzi w spacerówce czasem na pol leząco ale jak chce ogladac swiat to sie podciaga i trzyma tej rączki z przodu i sobie siedzi
a jest na tyle silna ze nie da rady jej oprzec spowrotem bo albo sie rozplacze albo znowu sie podciaga :)

reklama
Wyniki lepsze ale jeszcze anemia jest. Do 8 października mamy jeszcze zelazo podawac.(poki ząbki sie nie pojawia bo wtedy bede sie psuły) Zupki dawac ze wszystkim procz grochu i fasoli i to robione w domu. tak samo jak deserki. Nie ze sloików. Tylko skad ja wytrzasne owoce niepryskane ??? Na mojej działce tylko śliwki rosną :)

Do góry