reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

dziewczyny, kupujecie dzieciom na zimę buciki??
moja Agata jeszcze nie nosiła butów, w czasie chłodnych dni ubierałam jej po prostu ciepłe skarpetki
dzisiaj chciałam jej ubrać na spacer adidaski - dostała szału i pojechałą jak zwykle bez butów ;) szarpała adidasy jakby ją parzyły ::)

reklama
dla mnie jest bez sensu zakladanie maluchom takim bucikow i meczenie ich tylko. przeciez wiekszosc kombinezonow na zime ma specjalne "buciko-skarpetki" i rekawiczki. a w chlodniejsze dni zakladam Zuzi skarpetki i zakrywam dodatkowo nozki kocykiem albo bierzemy spiworek do spacerowki

co do butów to slyszalam ze do chodzenia ubierac je jak najpuzniej sie da
ale ja teraz w chlodniejsze dni zakaldam takie mieciutkie butki kapciuszki :)

do tej pory też nie zakładałam butów, trochę się martwię, bo na jesień/zimę mam 3 jesienno-zimowe ubrania bez stópek, tj. ciepłe kutrki + ciepłe ogrodniczki
nie chcę kupować czwartego ciepłego ubrania wierzchniego, tj. kombinezonu ::)

chyba będę ubierać ciepłe rajstopki + grube skarpetki i już... choć mam takie fajne a`la buciki zimowe zakupione w tym roku w Zakopanem, na pewno będę je używać

kasiula matula pisze:
co do butów to slyszalam ze do chodzenia ubierac je jak najpuzniej sie da
ale ja teraz w chlodniejsze dni zakaldam takie mieciutkie butki kapciuszki :)

Kasiula - ja też wkładam Antkowi takie małe mięciutkie butki ale i tak mój synek nie toleruje niczego na nogach i ciągle je zdjęmuje i przy tym tak się śmiesznie wkurza. :) :) :) :) :) :)

ja czytalam czy gdzie ogladalam zeby buty jak najpozniej zeby stopka mogla sie fdobrze kształtowac zeby nic jej nie uwieralo nie przeszkadzalo

mój Maksiu od dawna już nosi trampeczki takie miękkie :)
o ile nie jest na nie za cieplo oczywiście
a przy okazji jak Maks marudzi to wystarczy bucika ściągnąć i dać do zabawy to zajęcie na 15 minut ;)

no a na zime mamy kombinezon ze stópkami

mamaoli pisze:
mój Maksiu od dawna już nosi trampeczki takie miękkie :)
o ile nie jest na nie za cieplo oczywiście
a przy okazji jak Maks marudzi to wystarczy bucika ściągnąć i dać do zabawy to zajęcie na 15 minut ;)

no a na zime mamy kombinezon ze stópkami

Ja też mam taki kombinezon. Mam nadzieję że Antek nie będzie marudził i będzie go nosić. :) :) :) :)

kurcze a ja też sie boje uberać butki. Czytałam i w tvn style w programie mamo już jestem rehabilitant i lekarze mówili żeby zakładać dzieciom buty dopiero jak zaczynają chodzić.Kamil dostał ładne buty ale ma jakąś taką niefafuśną stopę i nie mogłam ich ubrać więc odłożyłąm fajowe takie granatowe adidaski. No cóż może jeszcze je założe ??? JAk zrobi sie zimno

reklama
agawa1 pisze:
kurcze a ja też sie boje uberać butki. Czytałam i w tvn style w programie mamo już jestem rehabilitant i lekarze mówili żeby zakładać dzieciom buty dopiero jak zaczynają chodzić.Kamil dostał ładne buty ale ma jakąś taką niefafuśną stopę i nie mogłam ich ubrać więc odłożyłąm fajowe takie granatowe adidaski. No cóż może jeszcze je założe ??? JAk zrobi sie zimno

Agawa1- ja zakładam tylko jak jest zimno takie miękkie butki . mam takie materiałowe- welurowe i małe miękkie adidaski :) :) :) :) :) :)Te kapciuszki nie usztywniają stopki więc mam nadzieję że są ok. Ale Antka one i tak denerwują. :) :) :) :) :)

Do góry