reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Dziewczynki, HELP! Jasieczek ma pupcię w makabrycznym stanie, ciągle jeszcze ma biegunkę, co utrudnia leczenie odparzeń. Mimo ciągłego przewijania, wietrzenie i smarowania, nie pomaga. Krzyczy przy każdym przewinięciu tak okropnie, że płaczę nad nim :(
Jaka maść mogłaby jak najszybciej wyleczyć te odparzenia? Sudocrem w ogóle nie pomaga, tormentiol też nie bardzo. Może macie inne wypróbowane specyfiki?

Bactroban
taka masc na recepte jak emi byla mniejsza to miasla straszne chrosty odparzenia nawet nie wiem jak to nazwac skorka jej schodzila i bąble itp i taka maść wynalazłam pomogła rewelacyjnie

pytia a może bepanthen? Nie mam pojęcia czy zadziała bo my nie mieliśmy takiego problemu, ale na drobne krostki pomaga.

pytia - jak my mieliśmy problem z pupą to odstawiłam chusteczki i przemywałam pupcie letnią przegotowaną wodą i wietrzyłam wietrzyłam i jeszcze raz wietrzyłam , Kuba cały czas wszędzie sikał ale podkładałam mu ręczniki. Jest taki puder leczniczy w saszetkach Acudex , ma taką konsystencje kuleczek i wchłania wilgoć . Można go kupić bez recepty. Nie jest drogi. Może kup jedną saszetkę na próbę.

A co do spacerków to u nas nie należy to do przyjemności wręcz odwrotnie Kuba traktuje je jako przymus.
Na początku jeździłam spacerówką od wózka ale płakał wię myśle sobie może mu niewygodnie bo tak dziwnie leżał i te pasy były do d... więc kupiłam spacerówkę, ale nowa fura też mu nie odpowiada. Płacz, często jest tak ,że wychodzimy w wózku a wracamy na rękach. Mało wygodny system spacerowania i co tu zrobić?

reklama
Do góry