reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Opieka nad maluszkami

dziewczyny, kupujecie dzieciom na zimę buciki??
moja Agata jeszcze nie nosiła butów, w czasie chłodnych dni ubierałam jej po prostu ciepłe skarpetki
dzisiaj chciałam jej ubrać na spacer adidaski - dostała szału i pojechałą jak zwykle bez butów ;) szarpała adidasy jakby ją parzyły ::)

reklama
dla mnie jest bez sensu zakladanie maluchom takim bucikow i meczenie ich tylko. przeciez wiekszosc kombinezonow na zime ma specjalne "buciko-skarpetki" i rekawiczki. a w chlodniejsze dni zakladam Zuzi skarpetki i zakrywam dodatkowo nozki kocykiem albo bierzemy spiworek do spacerowki

co do butów to slyszalam ze do chodzenia ubierac je jak najpuzniej sie da
ale ja teraz w chlodniejsze dni zakaldam takie mieciutkie butki kapciuszki :)

do tej pory też nie zakładałam butów, trochę się martwię, bo na jesień/zimę mam 3 jesienno-zimowe ubrania bez stópek, tj. ciepłe kutrki + ciepłe ogrodniczki
nie chcę kupować czwartego ciepłego ubrania wierzchniego, tj. kombinezonu ::)

chyba będę ubierać ciepłe rajstopki + grube skarpetki i już... choć mam takie fajne a`la buciki zimowe zakupione w tym roku w Zakopanem, na pewno będę je używać

kasiula matula pisze:
co do butów to slyszalam ze do chodzenia ubierac je jak najpuzniej sie da
ale ja teraz w chlodniejsze dni zakaldam takie mieciutkie butki kapciuszki :)

Kasiula - ja też wkładam Antkowi takie małe mięciutkie butki ale i tak mój synek nie toleruje niczego na nogach i ciągle je zdjęmuje i przy tym tak się śmiesznie wkurza. :) :) :) :) :) :)

ja czytalam czy gdzie ogladalam zeby buty jak najpozniej zeby stopka mogla sie fdobrze kształtowac zeby nic jej nie uwieralo nie przeszkadzalo

mój Maksiu od dawna już nosi trampeczki takie miękkie :)
o ile nie jest na nie za cieplo oczywiście
a przy okazji jak Maks marudzi to wystarczy bucika ściągnąć i dać do zabawy to zajęcie na 15 minut ;)

no a na zime mamy kombinezon ze stópkami

mamaoli pisze:
mój Maksiu od dawna już nosi trampeczki takie miękkie :)
o ile nie jest na nie za cieplo oczywiście
a przy okazji jak Maks marudzi to wystarczy bucika ściągnąć i dać do zabawy to zajęcie na 15 minut ;)

no a na zime mamy kombinezon ze stópkami

Ja też mam taki kombinezon. Mam nadzieję że Antek nie będzie marudził i będzie go nosić. :) :) :) :)

kurcze a ja też sie boje uberać butki. Czytałam i w tvn style w programie mamo już jestem rehabilitant i lekarze mówili żeby zakładać dzieciom buty dopiero jak zaczynają chodzić.Kamil dostał ładne buty ale ma jakąś taką niefafuśną stopę i nie mogłam ich ubrać więc odłożyłąm fajowe takie granatowe adidaski. No cóż może jeszcze je założe ??? JAk zrobi sie zimno

reklama
agawa1 pisze:
kurcze a ja też sie boje uberać butki. Czytałam i w tvn style w programie mamo już jestem rehabilitant i lekarze mówili żeby zakładać dzieciom buty dopiero jak zaczynają chodzić.Kamil dostał ładne buty ale ma jakąś taką niefafuśną stopę i nie mogłam ich ubrać więc odłożyłąm fajowe takie granatowe adidaski. No cóż może jeszcze je założe ??? JAk zrobi sie zimno

Agawa1- ja zakładam tylko jak jest zimno takie miękkie butki . mam takie materiałowe- welurowe i małe miękkie adidaski :) :) :) :) :) :)Te kapciuszki nie usztywniają stopki więc mam nadzieję że są ok. Ale Antka one i tak denerwują. :) :) :) :) :)

Do góry