reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Filip jak miał bodajże 2,5 miesiąca przesypiał całą noc bez karmienia, od 20-5/6 rano :) Teraz, jak u Ciebie Juana, od akiegoś tygodnia mu się to zaczyna zmieniać...czasem pobudka o 24 i 3, a czasem tylko o 3 a czasem ładnie śpi do rana... ::) A po pobudce rannej śpi zawsze jeszcze do 8-9.

Mokkate, no własnie to nocne mleko podobno najlepsze. Jak Filip się nie obudzi do około północy to zawsze odciągam i Marcin ma na kolejny dzień.

reklama
to macie dobrze bo u mnie ta mieszanka to zawsze taka sama :p

no i jest bardziej tuczaca :) ale w przyszlym tyg. ide na szczepienie i popytam sie mojej pediatry o to karmienie u bartka, bo tamta na zastepstwie byla :) i moze cos innego uslysze

my dzis lecimy na szczepienie chcialam isc przed poludniem z wozkiem ale pada deszcz i musze czekac na meza pojedziemy po 16

fionka pisze:
ja też karmię z jednej piersi, przerwa ok2 godzin i z drugiej, zdarzyło mi się z dwu naraz ale sporadycznie, kiedy Maciulek był mocno głodny
ja w nocy staram się karmić z dwóch bo zauważyłam że Mateoś śpi potem dłużej o jakąś godzinę

a ja mama pytanie
jak kąpiecie maluchy to czy myjecie im buźkę mydłem?
ja z początku przemywałam gazikiem i przegotowaną wodą teraz tylko opłukuje tą wodą z wanienki
i zastanawiam się czy to nie za mało ::)
dziś próbowałam myć (mam mydełko oilatum) ale troche to trudne
jednak chyba przy naszej nie zawsze gładkiej buźce powinnam ::)

Mamooli my myjemy woda z wanienki z dodatkiem oilatum emulsji. W ciagu dnai gdy szczegolnie Maja mocno sie obslini lub po obiedzie buzka jest dodatkowo myta tez woda z niewielka iloscia oilatum. Mydlo u nas wysusza skore.

Co do przespanych nocy to my spimy od 20 do 6 bez przerwy. O 6 zmiana pieluchy i butla i do 7:50 dosypiamy. Smiejemy sie ze maz ma naturalny budzik. Gorzej, ze ja od nastepnego poniedzialku bede juz o 6 wstawala zeby na 8 sie do pracy wyrobic. Oj nie chce mi sie myslec nawet o wstawaniu o tak zabojczej porze.

U nas też od jakiegoś czasu pobudka ok.5 na jedzonko, wcześniej spała do ok.7 Ale na szczęście po jedzeniu śpi dalej.
A twarz i włoski (te nieliczne ;) ) opłukuję wodą z wanny, jak zaważam jakieś zmiany na buźce to myją ją emulsją do mycia twarzy z musteli.

aniu, z nieba mi spadłaś :) ja tą emulsje dostałam w wersji mini w szpitalu. powiedz mi, czy ją się spłukuje? Bo nie mam polskiej wersji "obsługi", a francuskiego jeszcze nie znam :(

reklama
Do góry