reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

moja też tak robi - byłam z tym u pediatry, babeczka stwierdziła, że to normalne, dziecko lubi bardziej leżeć na tym boczku, na którym przebywało w brzuszku - tak mi powiedziała, podobno to się unormuje

reklama
sylwia532 pisze:
moj tez zaciska pisatki i tez trzyma glowke po jednej stronie...................juz tez myslalam zeby isc z nim do jakiejs poradni
czasami robi taki mostek tak wygina glowe i nogi do tylu-ale to np jak jest zdenerwowany i nie wiem czy to normalne czy mam sie niepokoic?
U mnie identyczne mostki i też najczęściej, jak mu coś nie pasuje albo brzuszek boli. W środę idziemy na szczepienie, to zapytam o to pediatrę.

sylwia532 pisze:
moj tez zaciska pisatki i tez trzyma glowke po jednej stronie...................juz tez myslalam zeby isc z nim do jakiejs poradni

u nas to samo :)
sądząc z ilośźci wypowiedzi - to to raczej normalne

osinka pisze:
moja też tak robi - byłam z tym u pediatry, babeczka stwierdziła, że to normalne, dziecko lubi bardziej leżeć na tym boczku, na którym przebywało w brzuszku - tak mi powiedziała, podobno to się unormuje

Powiem Ci Osinka, że to może być to ...

napiszcie mi prosze, jak ktoras wie, jak wyglada skaza bialkowa, bo dzis sasiadka powiedziala ze moj maly wyglada jakby mial skaze - a ma kilka drobnych czerwonych kropeczek (cos a'la potowki ale jest ich mniej) i troche sie martwie :(

czesc dziweczyny!moj synek jest troche starszy od waszych malenstw(bo ma prawie 5 miesiecy) ale chcialam wam cos przekazac bo niestety nie czesto jestem na tej stronie!z piastkami to norma przez dzien w noc sa juz troszke luzniejsze lapki -nie ma sie co martwic a co do trzymania glowki na jednej stronie!dam wam rade-glowka dziecka moze ulec znieksztalceniu przez trzymanie na jednym boku!polecam albo odwrocic lozeczko albo -nie smiac sie prosze -pod kocyk na ktorym dziecko spi i po tej stronie na ktorej usilnie trzyma glowke podlozycz jeden kilogram cukru!!!

czesc dziweczyny!moj synek jest troche starszy od waszych malenstw(bo ma prawie 5 miesiecy) ale chcialam wam cos przekazac bo niestety nie czesto jestem na tej stronie!z piastkami to norma przez dzien w noc sa juz troszke luzniejsze lapki -nie ma sie co martwic a co do trzymania glowki na jednej stronie!dam wam rade-glowka dziecka moze ulec znieksztalceniu przez trzymanie na jednym boku!polecam albo odwrocic lozeczko albo -nie smiac sie prosze -pod kocyk na ktorym dziecko spi i po tej stronie na ktorej usilnie trzyma glowke podlozycz jeden kilogram cukru!!!

czesc izka!przepraszam ze tak pisze ale od niedawna jestem na tym forumi nie posluguje sie nim tak sprawnie!ale co do skazy bialkowej-to nie wyglada jak potowki tylko to sa czerwone male plamki na calym ciele-czesto na raczkach brzuszku i buzce!a jak te chrostki zejda to napewno sa to potoweczki!jutro rano poinno juz ich nie byc a jak beda to w innym miejscu!pozdrawiam!

ewela1 pisze:

Ja właśnie robię pododnie :-) Kładę małego na zmianę na jednym i drugim boku. A jeśli kładę na tym "który mniej lubi" to za główką, pod rożek czy kocyk coś podkładam, tak, żeby nie dal rady sam odwrócić główki.

reklama
caterinko polozna doradzila mi zeby to wlasnie nioie byl kocyc ani cos miekkiego bo smyk przez noc sobie i tak to przestawi a cukru nie!!!!dobra metoda!!!

Do góry