reklama
anian
Fanka BB :)
kaśka76 pisze:mamy problem z robieniem kupek - Piotrek się napina i nic nie wychodzi z tego. plantex raz działa a raz nie. pomóżcie cosik.
słyszałam, że daje się czopek do pupki...i wylatuje on z kupką. Ale nie próbowałam
magdalenaB
marcowa mama 06'
slyszalamm o takim starym sposobie: koncowka termometru zamoczona w jakims kremie np. nivea- podotykac troszke dupcie, ale nie wkladac gleboko, po takim zabiegu (nawet kilka minut) moze sie co ruszyc.
magdalenaB
marcowa mama 06'
izka-mummy-to-be
szczęśliwa
magda - moj Karol mial cos takiego na policzkach, ale zeszlo samo, mylam buzke woda przegotowana, a czasem szalwia, i smarowalam kremem Bambino do codziennej pielegnacji.
katiNJ
Na kupkowy probelem dzialal u nas termoemetr ale to juz ostatecznosc. Sprobuj masowac mu brzuszek-lekko uciskajac tak z 20 min ruchami zgodnymi ze wskazowkami zegara. Slyszlam ze pomaga tez podanie 2 lyzeczek przegotowanej wody ale u nas nie zadzialao. Pediatra powiedzial zeby spokojnie czekac na kupki i sie nie denerwowac, w ostatecznosci jesli nie ma jej b dlugo mozna pomoc termoemetrem. U nas najlepiej dziala masaz brzuszka.
pytia
.kaśka76 pisze:mamy problem z robieniem kupek - Piotrek się napina i nic nie wychodzi z tego. plantex raz działa a raz nie. pomóżcie cosik.
Ja niezmiennie polecam rurkę do odgazowania (zasada działania podobna jak termometr, ale rurkę trzyma się dłużej i drugą stroną odchodzą sobie gazy i kupki). U nas sprawdza się w 100%
reklama
Podziel się: