reklama
A
azik
Gość
ćwiczenia nóżek ,suszarka na brzusio, masaż, termometr do pupy, czopek - u mojego działą czopek (no viburkol) w sumie nie chodzi o działanie lecznicze ale o podrażnienie jelitka
ivka76
Fanka BB :)
azik pisze:ćwiczenia nóżek ,suszarka na brzusio, masaż, termometr do pupy, czopek - u mojego działą czopek (no viburkol) w sumie nie chodzi o działanie lecznicze ale o podrażnienie jelitka
U nas działają czopki glicerynowe (mamy te 1g dla dzieci). Podobnie jak u azik u nas też chodzi o podrażnienie jelita, bo czopek kilka chwil po podaniu wypada razem z mega kupą. Dodam, że robi kupę bez pomocy raz na dobę lub raz na dwie, ale pediatra stwierdziła, że może tak być. Jednak ja nie mam serca patrzeć jak on się męczy i zazwyczaj podaję czopek.
A tak na marginesie - czy wiecie jak długo trwają takie właśnie problemy ze zrobieniem kupki? Tak jak kolki, mniej więcej do końca 3 miesiąca?
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
help!!!
dziewczynki, poradźcie mi - muszę obciąć pazurki Agacie, bo niemiłosiernie drapie się po buźce! aż mnie zimny pot oblewa jak o tym pomyslę!
można już obcinać paznokcie?? czym lepiej to zrobić - mini cążkami dla dzieci czy nożyczkami??
dziewczynki, poradźcie mi - muszę obciąć pazurki Agacie, bo niemiłosiernie drapie się po buźce! aż mnie zimny pot oblewa jak o tym pomyslę!
można już obcinać paznokcie?? czym lepiej to zrobić - mini cążkami dla dzieci czy nożyczkami??
Ja obcięłam Zosi paznokietki już w szpitalu, bo strasznie miała długie i od tej pory regularnie to robię. Mam takie specjalne nożyczki z okrągłymi końcówkami i przed obcięciem paznokietek dezynfekuje je płatkiem Leko i z reguły zabieram sie do tego ,kiedy Zosia sobie śpi.
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
też mam takie nozyczki, więc dzisiaj robię podejście
ivka76
ivka76 pisze:azik pisze:ćwiczenia nóżek ,suszarka na brzusio, masaż, termometr do pupy, czopek - u mojego działą czopek (no viburkol) w sumie nie chodzi o działanie lecznicze ale o podrażnienie jelitka
U nas działają czopki glicerynowe (mamy te 1g dla dzieci). Podobnie jak u azik u nas też chodzi o podrażnienie jelita, bo czopek kilka chwil po podaniu wypada razem z mega kupą. Dodam, że robi kupę bez pomocy raz na dobę lub raz na dwie, ale pediatra stwierdziła, że może tak być. Jednak ja nie mam serca patrzeć jak on się męczy i zazwyczaj podaję czopek.
A tak na marginesie - czy wiecie jak długo trwają takie właśnie problemy ze zrobieniem kupki? Tak jak kolki, mniej więcej do końca 3 miesiąca?
Ponawiam prośbę pytaniową do tych bardziej doświadczonych mam - jak długo mogą występować problemy ze zrobieniem kupki? Martwię się, że zbyt często pomagam Szymkowi zrobić kupkę - tzn. nie częściej niż raz na dobę i że to mu jakoś może zaszkodzić! Co Wy o tym sądzicie?
A
azik
Gość
ivka - moze się przyzwyczaić do ułatwień - co też stanowi problem
ivka76
No właśnie to mnie martwi, ale z drugiej strony on tak się strasznie męczy, że żal mu nie pomóc. Nie wiem już co robić
reklama
Podziel się: