reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
azik pisze:
ivka - moze się przyzwyczaić do ułatwień - co też stanowi problem

Zgadzam się z Azik.
Raz na jakiś czas można pomóc, ale nie za często.
Fachowa literatura podaje, że dzieci na piersi mogą robić jedną kupkę w tygodniu
(jak i 10-12 dziennie)

po wizycie u lekarza...malutka waży juz 4kg, ma 56 cm( skróciło się o centymenr moje najukochańsze dziecko :laugh:)teraz czeka nas tylko USG bioderek no i szczepionka...wy decydowałyście się na skojarzoną czy taką zwykłą, i czy były po nich jakieś komplikacje np maleństwo dostało jakiejś wysypk,gorączkii czy może było bardziej marudne?

Buuuu, a ja dziś przycięłam Jasiowi pazokieyek ;( Nie pierwszy raz to robiłam. ale tak jakoś szarpnął rączką, ze mi objechało. Ale było wrzasku...

magdalenaB pisze:
dziewczyny a od kiedy mozna maluszka nosic w takim nosidelku ktore wyglada jak plecaczek??

Są różne nosidełka, na każdym jest zaznaczone, od którego miesiąca można nosić w nim dziecko. Są takie nawet juz od drugiego miesiąca, od trzeciego lub od czwartego. Zaznaczone są też przedziały kg, np. od 5 kg.
My właśnie w piątek mamy dostać takie nosidełko, więc zdam wam relację, jak się sprawdza.

ja juz mam takie nosidełko tylko tez nie wiem kiedy mozna juz malenstwo w nim nosic bo ja slyszalam ze jak dziecko zaczyna siadać to dopiero wtedy mozna

reklama
hey mojemu po KROCHMALU przechodzi wszystko a krem PENTACREM jest rewelacyjny wszystkie syfy na buzi kaszki kropki po tym mu przeszły zawiera nagietek i pantenol lanolinęi tlenek cynku jest super polecam

Do góry