reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Nie mam pojęcia czy mój synuś się najada. Potrafi ssać ponad 30-40 min. potem po odłożeniu go do łóżeczka zaczyna marudzić i jak nie poda się mu smoka płacze i krzyczy w niebogłosy. Zasypia tylko przy cycy lub ze smokiem, a nie daj Boże smok wypadnie to znów jest bieda. Niektóre z Was piszą, że jak dzidzia się naje to śpi, albo spokojnie leży. Mojego Mikołaja nie da się odłożyć, by spokojnie poleżał. Jaki bład popełniam???
.png

mam pytanie jakiego kremu przeciw odparzeniom uzywacie?
ja mam nivea i nie jestem zadowolona-jest sztywny zle sie rozsmarowuje i ciezko zmywa
moze polecicie jakis,ktory spelnil wasze oczekiwania,

ja mam linomag, jak na razie sprawdza się w 100%, a apropo jedzenia, moja jagódka jest w ciągu, rano zaczyna kończy w nocy, potrafi opróżnić dwie pełne piersi i wypić do tego 120 mililitrów sztucznego mleka i najdalej za 30 minut jest znowu głodna...polecono nam do wypróbowania mleko humana...podobno jest bardziej kaloryczne i maluch może się nim najeść...zobaczymy...dodam tylko,że w piersiach mam naprawdę dużo mleka,ale mojemu głodomorkowi to nie wystarcza,żałuję,bo bardzo chciałam karmić tylko piersią...ale bez jednej czasami dwóch butelek sztucznego mleka się nie obejdzie,boli, w pewnym sensie traktuję to jako porażkę,ale przecież nie zostawię dziecko głodnym

maga_86 pisze:
ja mam linomag, jak na razie sprawdza się w 100%, a apropo jedzenia, moja jagódka jest w ciągu, rano zaczyna kończy w nocy, potrafi opróżnić dwie pełne piersi i wypić do tego 120 mililitrów sztucznego mleka i najdalej za 30 minut jest znowu głodna...polecono nam do wypróbowania mleko humana...podobno jest bardziej kaloryczne i maluch może się nim najeść...zobaczymy...dodam tylko,że w piersiach mam naprawdę dużo mleka,ale mojemu głodomorkowi to nie wystarcza,żałuję,bo bardzo chciałam karmić tylko piersią...ale bez jednej czasami dwóch butelek sztucznego mleka się nie obejdzie,boli, w pewnym sensie traktuję to jako porażkę,ale przecież nie zostawię dziecko głodnym

Maga, podtrzymujesz mnie na duchu. Ja też mam kłopoty z karmieniem, Jaś wydaje się być głodny. Jak podałam mu 2 razy sztuczny pokarm to miałam wyrzuty sumienia, że się nie sprawdziłam jako matka-karmicielka ;)

mania78 pisze:
Nie mam pojęcia czy mój synuś się najada. Potrafi ssać ponad 30-40 min. potem po odłożeniu go do łóżeczka zaczyna marudzić i jak nie poda się mu smoka płacze i krzyczy w niebogłosy. Zasypia tylko przy cycy lub ze smokiem, a nie daj Boże smok wypadnie to znów jest bieda. Niektóre z Was piszą, że jak dzidzia się naje to śpi, albo spokojnie leży. Mojego Mikołaja nie da się odłożyć, by spokojnie poleżał. Jaki bład popełniam???
.png

Ja też tak czasem mam. Myślę, że mały potrzebuje wtedy bliskości mamy :-) I jak zasypia przy piersi to wyjmuję ją ostrożnie z jego buzi, po czym chwilę z nim leżę - kilka, kilkanaście minut - w zależności od tego kiedy stwierdzę, że już usnał. Jak jest bardzo niespokojny to na początku też troche go głaszczę po główce, żeby czuł, że jestm obok - już się wiele razy sprawdziło! :D

reklama
Zgadzam sie z Catherinka. Moja mała płacze podobnie jak jest głodna i jak się chce przytulić, bo nie może zasnąć.
Na początku myslałam, że to głód. Potem odkryłam, że wystarczy poprzytulać i usypia na 3 godziny.
A juz mogłabym przypuszczać, że się nie najada.

Pupę smaruje oliwką Bubchen lub Sudokremem (jeśli cos się zaczerwieni).
Nie ma odparzeń.

Do góry