reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

ja dawałam Espumisan - w kroplach; teraz daję mu przed każdym karmieniem 3-4 łyżeczki herbatki z koperku (ziółka z Herbapolu)- nie słodzę i jakoś się przyzwyczaił.. Podobno jeśli chce się ją dosłodzić to trzeba zagotować z cukrem bo jak się posłodzi już przygotowany wywar to maluchy mają wzdęcia...Tylko nie można jej dawać dłużej niż 3 tygodnie pod rząd.

ja normalnie siadałam już drugiego dnia, po turecku też ... Bolało mnie jak za dużo łaziłam... Teraz już jest dobrze

Krzymek coś marudny ostatnio - wcześniej usypiał przy jedzeniu i spał ładnie a teraz co chwilę się wybudza i płacze... Nie wiem co się dzieje. Pojawił mu się odczyn po szczepionce na gruxźicę (robionej jeszcze w szpitalu) - może go to boli?

reklama
cholerna wysypka nie schodzi-ale i sie nie powieksza czasem jest bardziej widoczna np.podcza wysilku jak wcina a raz mniej,w srode na kontrole

a w ogole bylam w pt u pediatry a lekarze se strajk zrobili i nie przyjmowali maz jednak zainterweniowal i nas przyjeli.paranoja

izka- moj synek tez sie zanosi placzem i tez trwa to kilkanascie minut a potem sie uspakaja- tyle ze to chyba nie kolka- bo brzuszek ma miekki i sie nie prezy- Jasiek tak objawia chyba to ze jest zmeczony i ma dosyc- a ja przegapilam moment w ktorym chcial sie polozyc spac.
Czy Wasze dzieciątka usmiechają się już do Was tak świadomie? bo ja cały czas czekam na ten pierwszy usmiech- i ze wszystkich sił staram się go wywołać u Jańka- ale jakos caly czas mi sie nie udaje- a maly to zaczyna byc juz zdegustowany moimi wyglupami i gadanina!

Moja Olunia tez miala z brzuszkiem problemy ale odkad ja pije herbatke z kopru to bardzo sie poprawilo. Czasem troche jeszcze sie wije i postekuje, ale duzo mniej i czesciej jest spokojna.
A miala tez taki dzien i noc, ze co 15 minut byla glodna- wtedy ja dosyc malo jadlam, bo sie balam zeby jej brzuszek nie bolal. Wiec zjadlam duzo sernika roboty mojej mamy (malo cukru, duzo jaj), wypilam 2 szklanki malo slodzonego kakao, do tego gotowane zeberko, buraczki i ziemniaki + duzo picia i teraz mala najada sie w ciagu 15-20 minut i spi 2,5 - 3 godziny. Jednak musze jesc bardzo kalorycznie, bo inaczej ona sie nie moze najesc.

matko mój dostaje świra w swoim łózeczku stęka jęczy drze się płacze wije się u nas w łóżku luzik mały spokojniutki

poza tym cycek to jego guru jak go wezmę na bęknięcie to zawsze się rrozbudzi

help

Agao, ja w takiej sytuacji po odbiciu jeszcze na chwilę go przystawiam, mały przeważnie już nie ciągnie, tylko possie kilka razy i po chwili zasypia - i ja mogę też :)

mamusie dzieci z kolkami: wiecie ze nie wolno jesc czekolady, kakao, orzechow itp bo to nasila kaolki?? ja dowiedzialam sie o tym tez niedawno
a co do pory wystepowania kolki to wiem ze moga one trwac cala dobe i nasilaja sie szczegolnie o jednej porze. wiec niestety- cierpliwosci!! to jest to co nam sie teraz przyda (oczywiscie tym, ktore maja kolkowe dzieci :) )
jesli chodzi o sopsoby na kolke to ja malego przed jedzeniem kalde na 5 minut na brzuszek i robie przy przewijaniu delikatny rowerek by mu jelitka pracowaly jak nalezy poza tym espumisan w kroplach 3 x 6 kropli ale brzuszek am dalej wzdety jednak juz nie taki twardy jak kiedys.

aga mam ten sam problem maly w swoim lozeczku wierci sie macha tymi swoimi lapkami nerwowo,kwiczy i drze sie przeloze go do swojego wyrka i kima od razu spi ::)
moj tez sie wybudza jak wezme go zeby sie odbilo-nie zawsze to robie polozna mi mowila ze jak dziecko sie polozy i mieli jezyczkiem i swoja buzka to wtedy chce mu sie odbic ja tk robie

kurczę małemu dzisiaj oczko zaropiało 2 dni temu miał na 2 dni po świetliku przeszło i dziasiaj znowu

czy wasze maluchy też czasem przy kichaniu cosik wykichają dzisiaj mały po odkurzaniu kichał i kichał aż wykichał coś biało śluzowo zielonego ale to chyba nie katar co???? tylko oczyscił nos z kurzu i jakiś tam???

czy wasze dzidzi często mają czkawkę???

a załatwiają się prawie po każdym posiłku??????

ile jedzą? tj jak często bo mój około 10-12 razy i to o dziwo za każdym razem słyszę jak zawzięcie przełyka

w środę idę na szczepienie

robiłyście usg stawów biodrowych?????

reklama
-czkawke ma czesto tak jak brzuszku non stop czkal tak i czka-sposob-przyloz ciepla reke(nie goraca) na glowke-pomaga albo daj cyca
-moj ma sapke ale wykichal wlasnie takie zielkone gluty i tez nie wiem czy to czasem nie katar
-na stawy biodrowe po skonczonym 8 tyg,wiec my czekamy jeszcze
-kupy nie robi po kazdym posilku-2 dziennie tak robi
-ile je nie mam pojecia ale jak sie naje pusszcza cycya

Do góry