reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Moja Iga czkawkę ma z pięć razy dziennie i to taką, że aż ją rzuca. co do kup hmm, mniej więcej tyle ile karmień czyli 10 -11 :( położna twierdzi że to normalne. mam nadzieję, że wkrótce się ograniczy.
Ale chyba w związku z tą ogromną ilością kupek, ma odparzenia :( jak dla mnie wyglądają paskudnie. nie używam chusteczek nasączonych tylko wody i smaruję pupę tormentiolem ale na razie chyba nie jest lepiej :(
drugi nasz poważny problem to pępek. niestety wydaje mi się że zaczął ropieć. błędem było używanie patyczków z ogranicznikiem, chyba po prostu nie sięgały..jestem przerażona nieco (oczywiście kikut jeszcze nie odpadł). Czy któraś z WAs miała problem podobny i wie co z tym zrobić ?????????????

mój młody robi kupę raz na 2 dni i to tez norma - podobno ale sika często. Problem tylko że nie daje znać że coś zrobił w pieluchę. Na szczęście nie ma odparzeń a;le używamy sudokremu,bepantenu, oraz altermedu na zmianę z kremem przeciwko odparzeniom Nivea. . Kikut wytrzymał u mojego Kamila prawie 3 tygodnie bez dwóch dni ale używaliśmy chusteczek leko - idealnie wchodziły w każdy zakamarek i pępek jest śliczniutki. patyczków używam tylko do czyszczenia małżowiny bo podobno uszy z woskowiny same małemu się czyszczą i jeżeli sie nazbiera więcej wosku to powinien usuwać to lekarz a patyczki stymulują pojawianie się woskowiny. kasianka staraj się osuszać dobrze kikutek. tzn pakuj mu gaziki ze spirytusem za każdym razem gdy przebierasz i zostawiaj na pępku. jak sie nie poprawi to ja bym poszła do lekarza.

była położna, okazało się że z pępkiem ok i to tylko moja chora wyobraźnia. Ale Igusia z moim mlekiem wysysa też moje hormony i ma cycuszki całe obrzęknięte :( a jeszcze wczoraj przy kąpaniu miała normalne.
poza tym kazała jej dawać lacid, żeby zmienić trochę odczyn moczu i żeby nie byłl żrący ale ten pomysł mi się za bardzo nie podoba...

moj maluszek ma czesto potowki na szyjce bo on ma takie karczysko ze ho ho-taka gruba szyje
polecam kapiel w krochmalu-do ody wlac krochmal-super szybko schodza 2 dni i nie ma

a na odparzenia polecam robiona masc z eucyryna-super goi tez jakies 2 dni i sladu nie ma-dobra i tania jakies 5zl i naprawde rewelacja

aga ja robie na oko bo jak za gesty to i tak w wodzie sie rozpusci-robi sie tak jak kisiel czy budyn-do garnuszka wlewasz wode i doprowadzasz do wrzenia w szklance z zimna woda dodajesz make ziemniaczana(kartoflanke) i mieszasz az sie rozpusci-potem wlewasz do gotujacej wody i mieszasz i gotowe-ja robie sobie na oko

i potem wlewasz do wanienki i wlewasz wode do kapania tak by sie rozpusil ten glutek

POLECAM no i pediatra mi to polecila i polozna

reklama
młody doastał cycka i witaminkę d3 zakropiłam mu oko przebrałam przed z arceim pieluszkę no i mu się nie beknęło teraz leży w swoim łóżeczku i jęczy oraz kombinuje jak może żeby go stamtąd wyjąć i wziąć do nas ale postaram ię go nie brać
macha łapkami jakby grał na bębenkyu

i marudzi o raju

dostał czkawkę :(

Do góry