reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

pytiamam specjalnme z Canpola czy jakoś tak były dezynfekowane dzwoniłam dzisiaj do pediatry kazała co 2 godz. robić okład z sody oczyszczonej i natłuszczać palec

a małemu oko jeszcze troszkę zaropiało myję je świetlikiem ziołem oczywiśćie

dzisiaj super słońce ale niestety zimny wiatr jednak zaraz smoka biorę na spacerek

a co do palca to malutki nie robi sobie z niego nic jednak ja i tak mam schizy a dokładnie moja mama która mu obcinała pazurki jak spała le ruszył łapką ,mocno i gwałtownie

reklama
Mokkate widziałam, żę gdzieś na forum polecałaś na kolkę Sab Simplex i że Twoim dzieciom pomagał. a jak te krople podawałaś??

dziewczyny czy to mozliwe zeby dziecku nie samkowało mleko z piersi przez to ze mogłam zjeśc coś złego???
odciągniety pokarm chcialam podac Emili z butelki strasznie sie krzywiła prawie płakała
pociągnełam łyka i sama sie skrzywiłam
zawsze miało taki słodkawy smak a teraz jakiś gorzki poprostu niedobry
nie wiem co robić czy to przez jakieś jedzenie czy co nie mam pojęcia co zrobiłam nie tak :( ???

czy mozliwe jest abym miala za malo sysacacy pokarm bo moja Alex zsie cyca gdzie pochwili zasypia po czym jak podnosze ja do odbicia to sie rozbudza i zaczyna plakac wiec znowu przystawiam ja do cyca i tak wkolko.powoli trace cierpliwosc a piersi mnie bardzo bola-ale nie sutki tylko cale piersi :( poradzcie co mam robic??

ja tez tak mialam z Emilą wolałam odciągać pokarm laktaorem przy butli nie usypiała tak szybko jak przy cycu

kasiula może być że coś zjadąłś i ją odrzuca jakieś przyprawy czy np czosnek zastanów się co zjadłaś najlepiej 0 przypraw

fioolka ja też tak czasami mam przy moim Olku ssie np 15 minut biorę go do beknięcia a on się rozbudza i ssie mój policzek lub ramię lub szuka cycka i wtedy go biorę jeszcze raz chociaż ostatnio nauczyl się najadać w około 15 minut a nie 1,5 godziny bo zwykle possał i przysypiał i tak w kóło a teraz sie naje, czasem jak mu się beknie to jeszcze biorę go przy piersi trzymam - ale nie podaję a on zasypia i wtedy perzekładam go do łóżeczka

Mokkate a przez jaki okres czasu podawałaś kropelki?? I kiedy było widać efekty?? Moja mała nie ma chyba kolek ale cały czas sie napina i pręży i stęka, nawet się wyspać dobrze nie może, bo te dolegliwości jej przeszkadzają i tak 24 godziny na dobę. Nic juz jej nie pomaga i zaczynam sie bać czy nie jest to coś poważnego. Czy wasze dzieciątka tez tak mają?? A i zaznaczam, że kupe robi w miarę regularnie i pruta cały czas.

Nastka pisze:
Mokkate a przez jaki okres czasu podawałaś kropelki?? I kiedy było widać efekty?? Moja mała nie ma chyba kolek ale cały czas sie napina i pręży i stęka, nawet się wyspać dobrze nie może, bo te dolegliwości jej przeszkadzają i tak 24 godziny na dobę. Nic juz jej nie pomaga i zaczynam sie bać czy nie jest to coś poważnego. Czy wasze dzieciątka tez tak mają?? A i zaznaczam, że kupe robi w miarę regularnie i pruta cały czas.

U nas podobnie. Czasem są silniejsze "ataki", ale typowa kolka to chyba nie jest, bo nie występuje o stałych porach. Nam pomaga odgazowanie rureczką (wtedy małego popuści, odejdą gazy, których sam nie może się pozbyć i jest lepiej). Podaję mu tez od tygodnia Lefax i zauważyłam znaczną poprawę. Wcześniej przetestowaliśmy Espumisan, Infacol i Gripe Water i nie pomogło.

reklama
Naszej małej wysypka już prawie zniknęła ;D
I teraz tylko nie wiem, czy to skaza ( nabiału nie jem dopiero 4 dni- tak szybko jej organizm by zareagował???), czy to płyn do kąpieli ( bo też odstawiliśmy), czy jeszcze coś innego.

Do góry