reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

My prtzetestowaliśmy juz chyba wszystko łacznie z Debridatem ale efektów większych nie widzę, czasami po Esputikonie jest chyba lepeij. No i ostatnio zamówiłam w internecie Sab Simplex, wczoraj dałam na noc 5 kropelek i malutka spała w nocy dość dobrze, ale dzis od rana znowu to samo. Moze na efekty trzeba troche poczekać.

reklama
Dziewczyny mojemu Kubie wyskoczyły na buźce jakies krostki. Taki cos jakby trądzik. Wasze maluchy mialy cos podobnego?? OD czego to mzoe byc??

U nas Espumisan w sumie pomaga,bo bole znacznie ustapily,aczkolwiek czasami sie prezy,ale szybko jej przechodzi.No z tym ze Espumisan podaje w maksymalnych dawkach- 2 razy po 10 kropli,bo jak mniej to gorzej.

ivon pisze:
Naszej małej wysypka już prawie zniknęła  ;D
I teraz tylko nie wiem, czy to skaza ( nabiału nie jem dopiero 4 dni- tak szybko jej organizm by zareagował???), czy to płyn do kąpieli ( bo też odstawiliśmy), czy jeszcze coś innego.
Ivon, ja tez odstawilam nabial jakies 3 tygodnie temu,cala kosmetyke i teraz kapiemy tylko w wodzie rumiankowej,ale wysypka,moze i nie taka wyrazna jak przedtem,jeszcze jest.Byla najpierw tylko na twarzy,za uszkami i na szyji,a teraz juz i na brzuszku.Sama nie wiem co to moze byc.A moze uczulenie na rumianek albo na ten koperek co pije i daje majce...

Nastka pisze:
Mokkate a przez jaki okres czasu podawałaś kropelki?? I kiedy było widać efekty?? Moja mała nie ma chyba kolek ale cały czas sie napina i pręży i stęka, nawet się wyspać dobrze nie może, bo te dolegliwości jej przeszkadzają i tak 24 godziny na dobę. Nic juz jej nie pomaga i zaczynam sie bać czy nie jest to coś poważnego. Czy wasze dzieciątka tez tak mają?? A i zaznaczam, że kupe robi w miarę regularnie i pruta cały czas.

Nie podawałam kropelek regularnie, tylko wtedy gdy Martynka miała takie dolegliwości jak opisujesz.
I najpierw starałm sie wykluczyc inne przyczyny (tzn. głód, zmęczenie, znudzenie),
bo nie przepadam za podawaniem jakichkolwiek lekarstw.
Ale jak juz nic nie pomagało to dawałam 5 kropelek i po chwili przechodziło.

Nastka gdzie kupilas te kropelki, znalazlam je na eBay.pl ale nie wiem czy teso to pewne miejsce do kupna leku? Masz moze pewnego sprzedawce?

Lolo tez ma krostki na buzce, ale sa to potowki wiec kapiemy go w krochmalu :)

izka-mummy kupowałam na eBay'u tu podaję link http://cgi.ebay.pl/Sab-Simplex_W0QQ...ryZ19272QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Płaciliśmyw sumie 26 zł i kropelki przyszły za dwa dni. Ale widzę, że inni sprzedaja za 19 zł, więc po co przepłacać.
Dzięki Mokkate za odpowiedź. U mnie tak szybko nie skutkują, narazie nie widzę większych efektów. Nie wiem co dolega mojej Amelce, dalej się ciągle pręży. Esputikon tez podaje, może czasem pomaga, juz sama nie wiem. Męczą ją te jelitka i spokoju nie dają :(

a ja odstawiłam u Krzymka Espumisan i od kilku dni, przed karmieniem daję mu 3-4 łyżeczki herabatki z kopru (z Herbapolu) - pomaga

Nastka dzieki!

Kurcze dziewczyny jestem bezradna, Lolo ma ataki takiego strasznego placzu ze az serce sie kraja, nie wiem juz w sumie czy to te kolki czy cos innego, nic nie pomaga, tylko duzo trzeba go tulic a i tak placze, a po jakis kilkinastu minutach uspokaja sie i zasypia.
To jest straszne jak nie mozna pomoc takiemu malenstwu :(

mokkate mnie szwy meczyly do 9go dnia po porodzie - do momentu zdjecia szwow przez polozna (polecam-warto), po bol minal jak reka odjal, teraz czasem cos czuje na zmiane pogody, ale to juz tak bedzie do konca ;)

reklama
Dziewczyny podajecie Esputikon czy Espumisan?? I jest w ogóle Espumisan w kropelkach?? Ja też już nie wiem jak pomóc mojej Amelce :(

Do góry