reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Moj Janiek tez ma sapke- i strasznie furczy-na poczatku go to nawet wybudzało- a ja nawet myslałam że to zapalenie krtani, dopiero potem lekarka uświadomiła mi że to normalne.
He he Pytia- tez czesto i gesto korzystam z wynalazkow naszych poludniowych sasiadow!

my tez furczymu, prychamy i stekamy :) choc wlasciwie juz to powoli mija :)

mialam wyslac dzis zdjecie playmaty ale nie wyrobilam sie wiec jak sie mocno zmobilizuje (postaram sie - obiecuje) wysle przez weekend

jestem przerażona bo bobo przy obcinaniu pazurków ruszył łapką i mama moja troszkę mu przycięła jeden za krótko ma lekko zaognione ale nożyczki były robione w wcześniej spirytusem czy mogło się coś stać?

ja tez mam stracha jak juz trzeba jakiegos paznokietka przyciac
na szczescie zadnych takich wypadkow nie mialam wiec poradzic nic nie potrafie

uzywalam tez rumianku ale na chrosteczki nie pomogl wiec zastosowalismy masc ktora pomogla a rumiankiem przestałam przemywac i uzywam tylko chusteczek nie zauwazylam zadnych odpażen u Emilki

My od początku używamy wyłącznie husteczek do pupki i wszystko jest w porządku. Jaś parę razy miał pupcię czerwoną, lekko jakby odparzoną, ale to raczej nie przez husteczki. Po prostu robił na początku tyle kupek, że nie nadążałam z przewijaniem ;D Teraz już kupek mamy mniej i pupcia jest ok.

reklama
Agao - a używasz takich specjalnych nożyczek dla niemowlaczków? Bo ja obcinam takimi i wydaje mi się, że są dosyć bezpieczne. A tak w ogóle, to nie możesz się aż tak przejmować, nawet jak coś czasem pójdzie nie tak, bo zwariujesz, a Twój niepokój udzieli się dzieciątku. Nawet jeśli paluszek jest troszkę skaleczony, to przecież szybko się zagoi. Mój Jaś podrapał się kiedyś pod oczkiem do krwi i nic mu się od tego nie stało. Nawet nie zapłakał.

Do góry