reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Nasz Maks też w nocy śpi w swoim łóżeczku ale jak się budzi koło 4, 5 mniej więcej to zabieram go do naszego łóżka zanim zacznie na dobre płakać, żeby nie obudził siostry, bo jak Ola wstanie to też idzie do nas a wtedy to już sie człowiek nie wyśpi ::)
i tak już zostaje :) przeważnie zasypia tak na dłużej koło 12 to wtedy go przenoszę do łóżeczka, ale ostatnio go zostawiam tam gdzie uśnie, bo zaczyna się budzić przy przenoszeniu, wtedy muszę czuwać, żeby go Olunia nie zgniotła :) :) bo bardzo kocha braciszka, ale nie ma wyczucia i czasem chce mu palec do oka wsadzić np. bo pokazuje mi gdzie Maksiu ma oczka ::)
Azik, a jak u ciebie Piotrek reaguje na braciszka?

reklama
Emilka w ciągu dnia najcześciej spi w bujaczku kupilam jakis tydzien temu
a w nocy to zalezy jak szybko zasnie jesli nie chce spac to bierzemy ja do siebie do lozka
chyba ze zasypia przy jedzienie albo zaraz po nim to spi w lozeczku swoim
bardzo roznie to bywa

4kwietnia byliśmy na szczepieniu Emila waży 4300 dostała dwa uklucia (bo braliśmy te skojarzone szczepionki) w udka i bardzo płakała a mamusia razem z nią. Doktorka mowila o gorączkowaniu i obrzekach nóżek ale poki co nic takiego sie nie zdarzyło i mam nadzieje ze sie nie zdarzy

uffffffffffffff wyniki z noska ok.a bylo podejrzenie ze zarazili go gronkowcem w szpitalu ufffffffffffffffffffffffff

a wasze maluszki tez maja ta "sapke" moj ma potworna meczy sie przy tym,zrobil sie strasznie nerwowy,placze nie moze spac i sie wkurza...............mamy lekarstwa i w srode na kontrole

Nasz synuś też w nocy strasznie stęka, chrapie, mruczy i wydaje tysiące dziwnych odgłosów. Czasem aż przez nie spać nie mogę! W nosku czasem po karmieniu głośno mu furczy. Jak widzę, że coś mu tam zalega, to zakrapiam mu Tetrisal (czyli sól fizjologiczną), a potem wyciągam "odsawaczką" (to takie sprytne urządzenie zamiast gruszki dostępne u naszych południowych sąsiadów) i jest zaraz lepiej mu się oddycha. Tyle, że najczęściej przy takim zabiegu mamy wrzasku co nie miara.

Pytia ja tez mam ostatnio prolbem ze spaniem pomimo ze malutka grzecznie spi to takie odgłosy wydaje ze ja spac nie moge ;D

reklama
pytia tetrisal mam i zakraplam.jednak nic nie da rady sciagnac bo w nosku nic nie ma.te odglosy takie charczenie przeszkadza mojemu synkowi strasznie sie denerwuje nie moze zasnac,placze widac ze sie meczy.zobaczymy te kropelki i masc

Do góry