reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
właśnie rozespany Titosław przylazł z hasłem "mamo opa" i "tam tata"
no i śpi rozłożony na nszym łóżku.
ja chyba na podłodze, bo już miejsca nie ma. hrabia mały rozłożył się wygodnie

dziewczyny Emila ma straszne zadziorki przy paznokciach:-( nie wiem jak sobie z nimi poradzić obcinam je cążkami bo czytałam ze sie szybciej goja ale ona ma wciąż nowe

mam takie niesmaczne pytanie - chodzi mi o kolor kupy - czy zielona wodnisto-kleista może świadczyć o nietolerancji przez dziecko mleka??????

Ivka - o ciekawe, o tym w ogóle nie pomyślałam. teraz muszę przemyśleć ile mu dajęmięsa do miksowanych posiłków. dzięki

a tak poza tym dalej walczymy z gorączką- diabli wiedząod czego

My w ogóle odstawiliśmy produkty z białkiem zwierzęcym, mleko modyfikowane zamieniłam na sojowe. Widzę dużą poprawę na skórze Szyma, ale mimo to wybieram się w kolejnym tygodniu do alergologa na konsultacje.

Ja za to wróciłam z wyjazdu z chrypką, która z chwili na chwilę jest coraz silniejsza.

kaśka jeśli podejrzewasz białko to przelicznik jest 2g białka na 1kg masy ciała dziecka - to jest dopuszczalna i bezpieczna norma, wg naszej alergolog. Masz PW :-)

reklama
hmmm- skoro Ivka odstawilas wszystko, to byc moze po prostu chodzilo wlasnie o bialko krowie? i tylko to Szymka uczula? Lekarzem nie jestem, ale nie wierze w takie "przebialkowanie" .Zreszta wielu lekarzy tez sie z tym kompletnie nie zgadza. Jesli chodzi o uczulenia i objawy skorne, kupy, wymioty i wszystkie mozliwe objawy nietolerancji pokarmowej oraz alergii to chyba przeszlam z Ola wszystko co mozliwe i zaden lekarz mi nie byl w stanie pomoc. Bylam u 5 i zadna z polecanych przez nich metod nie pomogla. Dopiero jak sama zastosowalam diete (bardzo scisla), udalo mi sie wyeliminowc produkty szkodliwe dla Oli. I mimo, ze jadlam bardzo duze ilosci miesa, tylko drobiowego i wieprzowiny, (potem ona tez jadla i mieso i jajka) to alergia "znikla". Oczywiscie po spozyciu nawet malych ilosci jakiejkolwiek postaci bialka krowiego (w mleku, nabiale, wolowinie, dodatkach do produktow, czyli pewnych wedlinach, pieczyiwe, ciastach, itp.) oraz bialka sojowego (tak, tak, u nas mleko sojowe odpada) wysypka wraca.
Bananow tez Ola dalej nie toleruje- wczoraj po poltora roku przerwy ponowilam probe i jak wczesniej skonczylo sie poteznymi wymiotami.

Do góry