reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

A my wczoraj bylismy z Antosiem na usg serca +echoserca..wszystko ok...oj kamień nam z serca spadł....:tak::-)Antek był bardzo grzeczny ...dał się zbadac i zrobić usg bez żadnego zgrzytu...jestem dumna z mojego synka że jest taki dzielny.

reklama
AniaM sama już nie wiem, bo wczoraj mimo odstawienia białka krowiego pojawiła się znów mini wysypka na policzkach. Nigdzie indziej nic nie ma.

Nie wchodzi w grę odstawienie wszystkiego i wprowadzanie po kolei produktów po jednym co jakiś czas, bo Szym chyba zaryczałby się na amen.

Jeśli masz jakieś podejrzenia lub pomysły, co jeszcze mogę zrobić to będę wdzięczna za porady. Może uda mi się zrobić bliskie foto buzi Szymka to będzie wiadomo o czym mówię.

A my wczoraj bylismy z Antosiem na usg serca +echoserca..wszystko ok...oj kamień nam z serca spadł....:tak::-)Antek był bardzo grzeczny ...dał się zbadac i zrobić usg bez żadnego zgrzytu...jestem dumna z mojego synka że jest taki dzielny.

Super! Super !Super!
I podziwiam, że Antoś wytrzymał te kilka minut spokojnie bo dla tak małego dziecka to nie lada wyczyn;-)Zuch chłopak!

My na echo serca jesteśmy zapisani 27.10 i wtedy prosze o trzymanie kciuków ( a jak ktoś zapomni to ja sie przypomnę:-D:-D:-D)

aaaa zapomniałabym!

W sprawie różnego rodzaju objawów alergii to też mam trochę doświadczenia w tym temacie, bo Mato ma już ponad rok wysypkę na udach. raz mniejsza raz większa. Nie mam pojecia od czego:baffled:

Alergolog stwierdził rogowacenie mieszkowe (czyli nie alergia:dry:) i tak to zostawiłam w spokoju. Miejsca robią się czerwone po wysiłku, czy zbyt gorącej wodzie.

a dostawał różne specyfiki, które nic nie pomagały, a w niektórych przypadkach wręcz pogarszały sytuację

aaaa zapomniałabym!

W sprawie różnego rodzaju objawów alergii to też mam trochę doświadczenia w tym temacie, bo Mato ma już ponad rok wysypkę na udach. raz mniejsza raz większa. Nie mam pojecia od czego:baffled:

Alergolog stwierdził rogowacenie mieszkowe (czyli nie alergia:dry:) i tak to zostawiłam w spokoju. Miejsca robią się czerwone po wysiłku, czy zbyt gorącej wodzie.

a dostawał różne specyfiki, które nic nie pomagały, a w niektórych przypadkach wręcz pogarszały sytuację

U Leny azs lub rogowacenie - te same objawy wysypka punkcikowa bez przyczyny nasilajaca sie

kasiulla u nas azs wykluczone, więc zostało tylko to rogowacenie (tylko na udach).
A w jakich miejscach Lenka ma wysypkę?

Jeśli nie zapomne to wkleję kiedyś zdjęcie tych krostek

reklama
kasiulla u nas azs wykluczone, więc zostało tylko to rogowacenie (tylko na udach).
A w jakich miejscach Lenka ma wysypkę?

Jeśli nie zapomne to wkleję kiedyś zdjęcie tych krostek

na udach, na brzuchu czasem na raczkach (od dloni po ramiona)
ostatnio dlugi czas zmagalam sie z wysypka na jednej raczce w sumie od lokcia do ramienia - wiem ze ja swedzialo drapala wiec bylo to rozognione, jednak byly to krostki zadne duze plamy czy rany

w jaki sposob wykluczyli azs??
Lena ma jeszcze do tego sucha skora
ostatnio mam wrazenie ze takie miniaturowe krostki pojawiaja jej sie i znikaja na calym ciele

Do góry