reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

w warszawie do publicznego przedszkola przyjmują od 3 roku życia ale są jeszcze niepubliczne i prywatne i tam można posłać 2,5 latka

reklama
to fajnie by było, bo u nas to nawet gadać nie chcą, ale z drugiej strony te niepubliczne wcale nie są takie drogie , zresztą prywatne też nie

ja też będę polować na wrzesien z Bartkiem ale nie wiem czy sie uda - rzeczywiście jest przepełnienie

Kinga u nas jest rekrutacja internetowa ( całym Szczecinie) znajdę link i ci podam

jednak z tego co pamiętam to rozpoczyna siew kwietniu

ja też chciałam posłać Młodą do przwdszkola, ale wszyscy wkoło mówią mi, że będzie za mała....i chyba zrezygnuję w tym roku
ale i tak podejdę i się popytam

pamiętaj że to jeszcze 8 miesięcy - dziecko będzie dużo mądrzejsze, a raptem o 2 -3 miesiące młodsze od najmłodszego 3 latka

Maja już jest zapisana do przedszkola ale na wrzesień 2009. Na rok 2008 jest na liście rezerwowej (79 miejsce :)). W innych okolicznych przedszkolach sytuacja na ten rok podobna, 3 latki mają pierwszeństwo.

Wiem , że w Krakowie była rekrutacja elektroniczna i nie były w ogóle brane pod uwagę zgłoszenia dzieci, które na dzień 1. września nie miały ukończonych 3 lat- do naszego przedszkola nie dostały się bliźniaki(dzieci kuzyna mojego męża, które są ze stycznia). Nie wiem , czy tak było we wszystkich przedszkolach w Krakowie, czy tylko w naszym. Krzyś i Kubuś chodzą teraz do prywatnego, w którym czują się świetnie-zaaklimatyzowały się mimo, że są tam najmłodsze oraz mimo tego, że kilka miesięcy wcześniej nie chciały się zaaklimatyzować w żłobku i trzeba je było stamtąd zabrać po tygodniu (bo wpadały w histerię jeszcze w domu- już przy ubieraniu kurtek). Tyle, że to przedszkole jest drogie-mimo zniżki wychodzi 700 zł, nie ma wyżywienia, a godziny otwarcia 8-13 też nie są im na rękę. Tak więc ich mama regularnie chodzi do przedszkola i rozmawia z dyrektorką i podobno to pierwszy rok , w którym do tej pory nie zrezygnowało z chodzenia do przedszkola ani jedno dziecko.
Natomiast jak ja Kazika zapisywałam( to było niecałe dwa lata temu), to poszłam pogadać z dyrektorką , ładnie się uśmiechnęłam, poprosiłam i wzięła go tak w środku roku szkolnego, jednak wskoczył wtedy na miejsce jakiejś dziewczynki.

Zosię też chciałabym posłać od września, ale trochę się boję , że ona nie ma tych szczepionek wszystkich...:-(

reklama
Do góry