reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

moje mają profilowaną wkładkę:happy:

... a co do piętek - ja jestem przeciwnikiem :happy: czytałam, że nie jest to konieczne, a wręcz przeciwnie

to raczej na trzymanie kostki trzeba zwrócić uwagę - tj dobrze jak but kończy się tuż pod nią, ewentualnie za nią - ale nie w połowie

reklama
w sztywnej piętce chodzi o to - by było coś co trzyma piętkę - nie musi to być sztywne jak blacha - tylko niewskazane są np sandałki bez pięt dla dzieci do 2 lat

ja kiedyś kupiłam brauna- jest świetny

potem kupiłąm do ucha - za przeproszeniem jest do d...

potem jak jak miałam nasilenie tych temperaturowych historii chciałam kupić na czoło - ale kasy brakło :(

jak na razie to i tak mierzę tylko w pupie - jakoś moje dzieci nie potrafią zrozumieć co to znaczy zmierzyć w buzi czy pod pachą - gdzie tkwi problem??

więc przydałoby się coś co nie wymaga rozbierania przy mierzeniu temperatury...

A ja zdecydowałam się na ten nowy termometr pod pache bo mam taki do mierzenia na skroni..i jest do chrzanu...zawyża tak temp. że czasami musze mierzyć po kilka razy do d...:-(

no to dobrze że nie kupiłam, bo byłby pewnie taki sam niewypał jek ten do ucha...

ale co zrobić z tym mierzeniem pod pachą u moich chłopakó - za nic nie jestem w stanie ich do tego zachęcić, a na siłę też nie da rady :(

kupiłam wczoraj Agatce ładne sandałki ze skóry - całe buciki, z wkładką, z miękką podeszwą, znaczkiem zdrowej stopy za... 45zł -cieszę się jak głupia, że takie tanie:-D

Agatce się podobają:-)

wypatrzyłam jeszcze jedne ładne-kupię jeśli będzie upalnie, bo są jeszcze bardziej przewiewne

oglądaliśmy buty w nike i adidasie - adidaski w/g nas były jakieś nieoddychające (były po 99zł), a sandałki były z pianki, czyli sztuczne - od razu odpadły choć ładnie wyglądały

przelecieliśmy dziś 6 sklepów, zakupy butów dla Agaci zajęły nam 4 godziny :cool2:- ja sobie buty kupiłam w przysłowiowe 5 minut :cool2:

Osinko- to miło że ładne buciki za miłą i przyjemną cenę kupiłaś :-D:-D:-D

Ja teraz jade na zakupy ...bo na 16.00 jedziemy na babyparty i musze kupić prezent dla 2 letniego synka mojej koleżanki (synek kończy 2 latka)

Mam dla siebie upatrzone buty i bluzke...ja jak teraz coś kupuje to poza butami to nic nie mierze tylko na oko kupuje..żeby jakz Małym jestem nie tracić czasu.:tak::tak::tak:

kacper ma nike i spelniaja swoje wymogi dobrego obuwia
sandalki kupilam dobry miesiac temu bo byly straszne upaly ciut wieksze-a tu prosze stopa urosla.........trza bedzie kupic nowe

ja mam problem taki ze kacper ma strasznie szeroka stope i ciezko dopasowac butki-on czesto przykurcza paluszki i ciezko zmierzyc............

azik hmmmmmmmmmmmm mowisz ze termometr do ucha gowno warty?ja mialam wlasnie kupic taki bo kacper nie da sobie nigdzie zmierzyc-pod pacha nie w dupce nie wielki krzyk wrzask i szarpanie i zastanawialam sie nad tym do ucha.............

reklama
azik hmmmmmmmmmmmm mowisz ze termometr do ucha gowno warty?ja mialam wlasnie kupic taki bo kacper nie da sobie nigdzie zmierzyc-pod pacha nie w dupce nie wielki krzyk wrzask i szarpanie i zastanawialam sie nad tym do ucha.............

u moich chłopkaów sie nie sprawdził - pomiaty niemiarodajne, albo zawyżone albo zaniżone (przy zdrowym człowieku)

Do góry