reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
u moich chłopkaów sie nie sprawdził - pomiaty niemiarodajne, albo zawyżone albo zaniżone (przy zdrowym człowieku)

Tez kupilam termometr do ucha i bardzo czesto wychodza rozne pomiary. Kupilam zeby szybko moc zmierzyc temperature w nocy bez rozbudzania dziecka. Z czasem opanowalam troche ten termometr ale do konca nie wierze czy odczyt jest prawdziwy. Najpewniej to nieststy w pupce. Nawet jak mierze sobie temperature tym termometrem to zawsze jest inny odczyt.

My mamy Brauna do ucha i ja jestem zadowolona...
Jak Iga miała kilkudniowe gorączki, to właściwie nie wiem jak mierzyłabym jej temperaturę gdzieś indziej niż w uchu (tym bardziej że jako stuknięta mamusia robiłam to co godzinę:-))

dla mnie to super rozwiązanie.

kasianka ja tez mam Brauna do ucha ale nie jestem zadowolona. Fakt podczas gorączki bardzo szybko można zmierzyć temperaturę ale wyniki.....:baffled:
Po pierwsze to mój mam wrażenie że zawyża o ok. 0,5 stopnia, po drugie to że za każdym razem pokazuje inną temperaturę:confused:
Może ja mam jakiś feralny egzemplarz:dry:
Mam też zwykły elektroniczny, który w razie wysokiej gorączki dodatkowo wkładam pod pachę i mierzę

kasianka ja tez mam Brauna do ucha ale nie jestem zadowolona. Fakt podczas gorączki bardzo szybko można zmierzyć temperaturę ale wyniki.....:baffled:
Po pierwsze to mój mam wrażenie że zawyża o ok. 0,5 stopnia, po drugie to że za każdym razem pokazuje inną temperaturę:confused:
Może ja mam jakiś feralny egzemplarz:dry:
Mam też zwykły elektroniczny, który w razie wysokiej gorączki dodatkowo wkładam pod pachę i mierzę

Lolciu - u mnie to samo mam termometr elektroniczny do mierzenia na skroni...ale co pomiar to inna temp. i do tego zawyża..dlatego zdecydowałam się na taki pod pache mierzy w 10 sek. i ma sygnał dźwiekowy informujący o zakończeniu pomiaru. :tak:

Karolka, a prawdzałaś, rzeczywiście ma taki krótki czas pomiaru, bo mój Braun, pod pachą około 40 sekund mierzy - a dla moich chłopakóto o jakieś 35 sekund za dużo :)

bo bym kupiła, tamten jest do pupy, ten byłby pod pachę

Azik- ja ten termometr na allegro kupiłam...jeszcze go nie dostalam ...ale jak oglądałam opis na stronie producenta tak okreslają 10 sek.:tak::tak:okaze się pewnie czy to prawda jak go uzyje..pewnie dzisiaj albo jutro dostane przesyłke.

Już własnie sie dowiedziałam że termometr bedzie u nas w środe lub czwartek...jak dostane dam znać

Ja mam taki przylepny termometr i elektroniczny.Ten przylepny Brian nie chce sobie dac na glowke przylozyc:eek: a elektroniczny juz sama nie wiem czy dobrze mierzy ta temperature:baffled:

temperatura w uchu chyba z rguły jesst wyższa niż pod pachą. ja na początku mierzyłam idze kilka razy jak nie miała gorączki, więc miałam punkt odniesienia. I z doświadzczenia wiem, że ważne jest, żeby dziecko nie ruszyło głową podczas mierzenia, no i żeby mierzyć w tej samej pozycji (ja sobie kładę Igę na kolanach, przytrzymuję jej główkę i mierzę zawsze w tym samym uchu) przy kilkakrotnym mierzeniu różnice były co najwyżej jedna dziesiąta stopnia, a taka dokładność jest dla mnie wystarczająca

ale moja pediatra też twierdzi że uszne są do bani:-D

reklama
a jakiej firmy, może też znajdę u siebie...

specjalnie dla Ciebie znalazłam na allegro - droższe niż kupiłam!!!!:szok:
SUNWAY - atest ZDROWA STOPA!!! SKÓRA!!! Rozm. 19 (194827683) - Aukcje internetowe Allegro

mnie się jeszcze podobały te: (prawdopodobnie kupię drugie na zmianę):
skórzane sandałki SUNWAY- Zdrowa Stopa roz. 26 (194263097) - Aukcje internetowe Allegro

w decathlonie widzieliśmy super adidasko-sandałki - całe skórkowe, z wkładką, za 50zł

Do góry