reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

osinko te pierwsze buciki są śliczne:-D
apropo tych drugich, ja osobiście jestem przeciwna sandałką z odkrytymi palcami, bo obserwowałam dzieciaczki i wydaje mi się,że dziwnie w nich chodza, ale to może ja widziałam tylko takie egzemplarze

reklama
podajecie waszym dzieciaczkom witaminę d3 ,bo niektórzy lekarze mówia, aby po roku nie podawać, a inni,że dopiero po dwóch?

ja podaję, bo na szczepieniu pediatra kazała, powiedziała, że Karoli nie zarosło jeszcze ciemiączko... :confused:

u nas już zarosło ,ale oczywiście taka ze mnie idiotka,że nie spytałam, czy mam podawać dalej:wściekła/y:

temperatura w uchu chyba z rguły jesst wyższa niż pod pachą. ja na początku mierzyłam idze kilka razy jak nie miała gorączki, więc miałam punkt odniesienia. I z doświadzczenia wiem, że ważne jest, żeby dziecko nie ruszyło głową podczas mierzenia, no i żeby mierzyć w tej samej pozycji (ja sobie kładę Igę na kolanach, przytrzymuję jej główkę i mierzę zawsze w tym samym uchu) przy kilkakrotnym mierzeniu różnice były co najwyżej jedna dziesiąta stopnia, a taka dokładność jest dla mnie wystarczająca

ale moja pediatra też twierdzi że uszne są do bani:-D

ja nawet po spełnieniu tych warunków mam czesto (ja osobiscie) temperature 35,3 :)

oddałam do naprawy - wymienili baterie , powiedzieli że jest ok, a ja nadal mam 35,3 ??!!

reklama
Do góry