reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

Kinga to raczej nie od tego zależy ;) Mi rehabilitant i Pani Kierownik w Poradni Rehabilitacyjnej przy szpitalu (gdzie chodziliśmy z Miłkiem na rehabilitację), cały czas mówili, że w domu lepiej bez butów, że stopa ma sama ćwiczyć, że w ten sposób się najlepiej i najbardziej naturalnie i prawidłowo rozwiną wszystkie mięśnie stopy; słyszałam to już od niejednego lekarza i do mnie to przemawia ;) odradzali również dlatego że w mieszkaniach jest raczej ciepło i nóżka się w buciku-kapciu zapaca a to też nie jest dobre. Rehabilitant wogóle to najbardziej polecał dla chodzącego malucha buty sportowe typu adidaski, ale te oryginalne (że firmy mają kasę na badania i technologie i robią buciki które amortyzują świetnie uderzenia o podłoże i jednocześnie mają dobre wkładki, zginają się tam gdzie powinny)
ja kupiłam Miłkowi buciki dopiero teraz jak zaczął chodzić :)
w smyku był majówkowy rabat -25% i załapaliśmy się ;) bardzo się ucieszyłam, bo wcześniej zjechałam pół W-wy w poszukiwaniu w miarę cenowo i jakościowo dobrych bucików.
a po mieszkaniu Miłek gania w takich skarpetch są super, przez to że absik na całej stópce to Miłek się nie ślizga ;)
skarpetki ABS silikon na LATO 21/22 - Sterntaler (193735022) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Mysmy bedac w Pl kupili Patrykowi sandalki i buciki takie juz na jesien z Bartka. Sandalki w rozmiarze 22 ( sa ciut wieksze ale tak ponoc ma byc), butki 23 .Na chlodne dni ma orginalne addidaski (w promocji do butow taty mozna bylo kupic druga pare za pol ceny to wzielismy dla Patrynia).
Te sandalki z Bartka sa swietne (cena nieststy nie-114 zl a butki 99zl). Obsluga w sklepie naprawde profesjonalna (kupowalismy w Plejadzie w Sosnowcu), pani wiedziala jak mierzyc butki, sprawdzala czy pasuja i widac ze si na tym zna. Polecam.
Kolezanka mi tez mowila ze z Bartka najczesciej rozmoiary sa ciut zanizone.

Osinko- mi też podobały się te sandałki:-) :-) :-)
Ale myślę, że dla Martynki pięta powinna być usztywniona, bo nie chodzi jeszcze super dobrze.

Dziewczyny, a których pieluch Rossmanna używacie??
Ja kupuję Pampersy 5, i Biedronki Dada Komfort. Ostatnio nie było Biedronkowych, kupiłam jakieś w Rossmannie, ale nie jestem do końca zadowolona. Widziałam, że są różne rodzaje.

Sandałków narazie też nie kupowałam, bo Łukaszek sam jeszcze nie chodzi. Oglądałam ładne, wyprofilowane sandałki Gufi (czy coś takiego) w CCC za 40 zł.

nie narzekajcie jeszcze na ceny, zimowe butki bartka - 240 zł - to nas czeka w pażdzierniku :)

dla Piotrka butki 200 zł, ale wypatrzyłam ten sklep bartka w necie i teraz butki będę kupować juz tam :) zaoszczędzone około 40-50 zł na 1 parze...

ale raz kupiłam butki na turzynie., też wyprofilowane za 50 zł - po 2 tygodniach je wyrzuciłam - nogi dziecku śmierdziały, pociły się, a do tego wszystko go uwierało...

ja już wolę wydac więcej, zwłaszcza że Piotrek ma koślawości wszelkie stopy (po tatusiu :( )
teraz jeszcze chcę dzieciakom kupić butki memo by sprawdzić co trezba korygować najbardziej

my kupiliśmy sandałki z Elefanten super w porównaniu do tych tańszych co miał to różnica ogromna :tak: - tylko Kubas już z nich wyrasta i niedługo trzeba będzie znów szykować kase na nowe:baffled:

my mamy bartkowe butki i sandałki. udało mi sę kupić na przecenie 50%.
w sumie elefanteny deichmana są bez mala w cenie bartków.

Kinga to raczej nie od tego zależy ;) Mi rehabilitant i Pani Kierownik w Poradni Rehabilitacyjnej przy szpitalu (gdzie chodziliśmy z Miłkiem na rehabilitację), cały czas mówili, że w domu lepiej bez butów, że stopa ma sama ćwiczyć, że w ten sposób się najlepiej i najbardziej naturalnie i prawidłowo rozwiną wszystkie mięśnie stopy; słyszałam to już od niejednego lekarza i do mnie to przemawia ;) odradzali również dlatego że w mieszkaniach jest raczej ciepło i nóżka się w buciku-kapciu zapaca a to też nie jest dobre. Rehabilitant wogóle to najbardziej polecał dla chodzącego malucha buty sportowe typu adidaski, ale te oryginalne (że firmy mają kasę na badania i technologie i robią buciki które amortyzują świetnie uderzenia o podłoże i jednocześnie mają dobre wkładki, zginają się tam gdzie powinny)
ja kupiłam Miłkowi buciki dopiero teraz jak zaczął chodzić :)
w smyku był majówkowy rabat -25% i załapaliśmy się ;) bardzo się ucieszyłam, bo wcześniej zjechałam pół W-wy w poszukiwaniu w miarę cenowo i jakościowo dobrych bucików.
a po mieszkaniu Miłek gania w takich skarpetch są super, przez to że absik na całej stópce to Miłek się nie ślizga ;)
skarpetki ABS silikon na LATO 21/22 - Sterntaler (193735022) - Aukcje internetowe Allegro

:tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

Maks też po domu tylko w skarpetkach, mimo że mieszkanie w kamienicy raczej mocno chłodne
no i niania i moja mama ciągle się dopytują kiedy mu kapcie kupimy - ale jestem twarda i odpowiadam, że może poóźniej:-p

a buciki mamy sportowe - nike i jestem z nich bardzo zadowolona, są super lekkie, pod kostkę a nie za i mięciutkie, cenę też miały ok - 99 zł:happy:

sandałków nie mamy, ale na pewno kupimy jak tylko zrobi się gorąco, bo boję się że Maks z nich do sierpnia wyrośnie - chyba będę szukać sandałków właśnie w firmowych sklepach typu nike, adidas i raczej bez piętki - widziałam takie zimą i były naprawdę super, w cenie ok 79 zł

reklama
:tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

Maks też po domu tylko w skarpetkach, mimo że mieszkanie w kamienicy raczej mocno chłodne
no i niania i moja mama ciągle się dopytują kiedy mu kapcie kupimy - ale jestem twarda i odpowiadam, że może poóźniej:-p

a buciki mamy sportowe - nike i jestem z nich bardzo zadowolona, są super lekkie, pod kostkę a nie za i mięciutkie, cenę też miały ok - 99 zł:happy:

sandałków nie mamy, ale na pewno kupimy jak tylko zrobi się gorąco, bo boję się że Maks z nich do sierpnia wyrośnie - chyba będę szukać sandałków właśnie w firmowych sklepach typu nike, adidas i raczej bez piętki - widziałam takie zimą i były naprawdę super, w cenie ok 79 zł
Koga- to przyjemna cena 79 za markowe buciki....:tak: :tak: :tak:

Do góry