reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

to jak myslicie i co mowia spece, bo w tej dziedzinie jestem calkiem zielona- lepiej kupic takie buciki (np. sandalki) jak Bartek czy Nike, Puma, itp.???

reklama
ja się nie zarzekam, że nie kupię innych niż nike czy puma:zawstydzona/y:
tak jak pisze Osinka - trzeba podejść z rozsądkiem: mają być miękkie, skórzane, przewiewne i wygodne, a po spełnieniu tych wymogów - jak najtańsze ;-)
poszukam najpierw tych ze sklepów sportowych, a jak będą kiepskie to dam znać;-)

ja się nie zarzekam, że nie kupię innych niż nike czy puma:zawstydzona/y:
tak jak pisze Osinka - trzeba podejść z rozsądkiem: mają być miękkie, skórzane, przewiewne i wygodne, a po spełnieniu tych wymogów - jak najtańsze ;-)
poszukam najpierw tych ze sklepów sportowych, a jak będą kiepskie to dam znać;-)

zapominacie jeszcze o jednym waznym aspekcie - muszą mieć profilowaną wskładkę - a ja mam w domku adidasy adidasa i reeboka (prezenty) i żaden z nich nie ma wkładki - a do tego 2 razy droższe niż np bartek

i jeszcze buciki mają mieć sztywną piętkę, a podeszwa ma się zginać na linii palców, a nie w środku

Patrycja ma buciki i sandałki gufo - spełniają te wymogi

Ja sobie tak myśle że najwazniejsza jest wygodna..fakt że buty są ze skórki i czy są przewiewne..i dobrze wyprofilowane (Azik wymienia tu wkładke ...a to wazne) ..nie za sztywne..( mój tata zawsze jak nam buty kupował to za przeproszeniem gilotynował buty i sprawdzał czy sa elastyczne...a mnie to tak smieszyło:tak: :tak: :tak: :tak: ale jak dobrze się zginały ..to kupował heheheh)

tylko wygodny bucik np bez wyprofilowanej wkładki i sztywnej piętki może w cudownie wygodny sposób zniszczyć stópkę małemu dziecku - but musi mieć te wszystkie elementy

ja z Piotrekim spędzam po około 60 minut w sklepie zanim kupię but, a czasami wracamy następnego dniai p rzymierzamy już tylko wybrane butki

ale ja najpierw wybieram te które spełniają ortopedyczne wymogi a potem Piotrek wybiera te które spewłniają wygodnickie Piotrkowe wymogi :)

w ten sposób kupując butki wiosenne zaszliśmy (ja już byłąm zdersperowana) do sklepu ecco i tam trafiliśmy na bucik ideał...

ale przymierzył wczesniiej około 10 par butków (bartek, naturino, gufi, itp) - i każdy w jakiś sposób go uwierał, "klapał" itp oj byłam bardzo zdesperowana
zakupy trwały od 17 do 19:30 :)

reklama
dzieki za odp. Wlasnie o to mi chodzilo- czyli ze najwazniejsza jest ta profilowana wkladka i jednak sztywna pietka, a te nike czesto jej nie maja. Jeszcze raz dzieki.:):-)

Do góry