reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

dziewczynki mam pytanie czy używacie może tych pieluch, np. z pampersa co się je wkłada jak majtki?????
jak one się sprawują, czy kupsztale " nie wychodzą" na spacery????
tak się nad nimi zastanawiam, szczególnie teraz przy wyjazdach, bo niekiedy nie ma warunków na przwinięcie dziecka.

reklama
używałam przy Piotrkuu - fajna sprawa - tylko droga :(

Huggisy były lepsze bo nie trezba było rozrywać, tylko mają rzepy - mozna uzywac jako majtek a potem rozpiąć jak pieluchę - co przy kupie miało duże znaczenie

Kasia akurat Mateusz dwa razy na spacerach przesikał te pieluchy, w domu czasem je mu zakładam bo to naprawdę fajna sprawa, ale na spacery nie.
Może kiedyś jeszcze spróbuję bo są bardzo wygodne, zwłaszcza kiedy brak warunków do przewijania

pieluchomajtki sa jak dla nas wygodne ale... no wlasnie jest te ale
1. kupa-zle zdjac pieluche z kupa(trzeba od razu do wanny :baffled: )
2. tez pare razy ubranka byly mokre bo chyba (tak mi sie wydaje) jak sie zaklada je to dziecku nie rozchylisz tak nozek jak przy zakladaniu zwyklej pieluchy i ona zle sie ulozy i wtedy przemaka
3. cena- sa chyba prawie dwa razy drpzsze

ale powiem ze moja Zuza nie lubi od jakiedos czasu zakladania zwyklej pieluchy wiec sie juz przestawilam na te majteczki i Zuzia zaczyna juz powoli sama sobie je zakladac :szok: :tak:

a ja sie waham co do tych pieluch bo slyszalam opinie ze dziecko sie do nich przyzwyczaja traktuje jak majtki i jest pozniej problem z nauka nocnikowania i z przestawieniem na zwykle majteczki

u nas Lena ostatnio ospina sobie pampersa sama i go sciaga wiec robi sie niebezpiecznie :-D :szok: chyba pora na przymusowa nauke nocnikowania - tylko jak to zrobic :baffled: :confused:

a dzis rano wychodze z lazienki po kapielii patrze a moje dziecko siedzi rozebrane z pizamy (taka z nogawkami na napy) i zabiera sie wlasnie za odpinanie pileluchy.... :szok: :szok: :laugh2:

ja mam huggisy-kupilam do nauki siusiania na nocnik i leza na razie-uzylam kilka razy
ja wole zwykle-wydaje mi sie ze te sa mniej chlonne i szybciej trzeba zmienic

huggisy maja po bokach rzepy wiec mozna swobodnie je sciagnac jak majtki lub rozpiac jak pieluszke

kasianka krosty to moga pojawić się wszędzie. Ospę może poprzedzać również gorączka.
Mój Mateusz mimo że miał cały czas kontakt z siostrzenicą, która miała ospę nie zaraził sie od niej. Mam taką nadzieję, bo minęło już 5 tygodni.

reklama
Odzywam się, bo może któraś z Was skorzysta - my skorzystaliśmy...

Chodzi o bezpłatne badania usg prowadzone przez Fundację Ronalda McDonalda - badania są dla dzieci do 3 roku życia, u chłopców bada się brzuszek, jądra i tarczycę.

Obecnie amubalns jest we Wrocławiu, a potem nie wiem gdzie ma być - sprawdźcie sobie i skorzystajcie. Badania były bardzo profesjonalne z miłym podejściem do dziecka. Po badaniu dostaje się dokładny opis i ewentualną poradę lekarską.

Do góry