reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

my musielismy wstawic jej wanienke do wanny bo mimo ze siedzialam z nia to placz byl ogromny a w swojej wanience sie nie boi a glowke normalnie splukujemy prysznicem

reklama
U nas małej wanienki nigdy nie było - kiedyś była foczka kąpielowa, a od skończenia 8. m-ca jest kąpiel w dużej wannie już bez foczki. Nie mamy żadnych problemów z chlapaniem:-)

Jaś też lubi w waniece siedzieć, ale daje się też bez protestów położyć. Przy myciu głowy nie protestuje, a jak się do niego zagada, to się śmieje.

U nas nadal wanienka w wannie. Łukaszek nie siedzi jeszcze stabilnie, dlatego mycie główki w pozycji leżącej. Widziałam kiedyś takie specjalne kółeczko, które zakłada się na główkę, żeby woda nie spływała po oczkach dzieci, np. z firmy Canpol Canpol babies - akcesoria dla niemowl

reklama
dziś spłukałam Karolce łepetynkę prysznicem... Jakoś strasznie się bałam tego,ze ją zniechęcę do mycia głowy, ale poszło gładko. Trochę wody poleciało jej na twarz, ale to chyba nieuniknione, co???????

Do góry