reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Lolo uwielbia jak sie leje po nim przysznicem, zawsze tak fajnie "lapie powietrze" wlasnie przez takie "zabawy" przyzwyczajam Lola do wyjscia na basen, juz pieluchy basenowe kupione i tylko czekamy, w sumie to nie wiem na co, moze w ten weekend sie wybierzemy - opowiem jak bylo
A kapiel wyglada tak, ze w brodziku pod prysznicem wstawiamy jego wanienke, najpierw klade go na lezaco i myje glowke i cale cialko (glowke myje racezj codziennie, tzn mocze codziennie bo nie za wiele jest tam do mycia - hihi) a pozniej Lolo siada i sie bawi, z tym siadaniem to zaczyna byc wesolo, bo maly wychodzic zaczyna poza wanienke, ale ostatnio aby temu zapobiec daje mu sluchawke od prysznica do zabawy, puszczam lekko wode i Lolo "lapie" kropelki wody - i jest zabawa :-D

My też jeszcze w małej wanience.A ostatnio ulubionym zajęciem Kingi podczas kąpieli jest łapanie mydełka, co wcale nie jest takie proste :-)

mój Maks kąpie się nadal w małej wanience i raczej dłuuuuuuugo tak będzie, bo nie mamy ani wanny, ani brodzika:laugh2: - to znaczy mamy taki przysznic bez kabiny - ale za to taki przestronny, że można z mężem się kąpać;-)

czy Wy też macie takie problemy z przewijaniem - Maks po położeniu na plecy w ułamku sekundy maszeruje tzn. raczkuje w przeciwnym kierunku:baffled:
przewijamy go we dwójkę! bo inaczej nie da rady

czy Wy też macie takie problemy z przewijaniem - Maks po położeniu na plecy w ułamku sekundy maszeruje tzn. raczkuje w przeciwnym kierunku:baffled:
przewijamy go we dwójkę! bo inaczej nie da rady

witaj w klubie koga:-) :-) :-) :-) ...u nas to samo ......czasami zdarzą sie jakieś wyjatkowe dni że jest spokojny ale ogólnie to ........sama wiesz hihihi

dopisuje sie do klubu - u nas podczas przewijania taka sama zabawa, czasem sie troche zloszcze, ale po chwili wiem ze to i tak nie ma sensu, i staram sie zajac Lola czymkolwiek ;)

reklama
u nas z przewijaniem porażka :( a w nocy ryk okropny prz yprzewijaniu, aż czasem mnie korci żeby ją zostawić do rana....
ale pojawił się inny problem- moje dziecko ma klapciaste uszy:-:)-(i mam wrażenie że są coraz bardziej odstające..Od początku nie nakładałam Idze czapki w domu, więc teraz nie ma szans żeby teraz pochodziła w czapce dłużej niż trzy sekundy. opaseczki- kolejny wróg dziecka... wzięłam się na sposób i robiłam jej opaskę z bandaża elastycznego- cały dzień jej zajęło opracowanie metody zdejmowania tego wynalazku:-(
no i co teraz?? a może daletego tak bardzo widać bo jest łysolek??

Do góry