reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
czy Wasze dziciaczki jak stoją to równo ustawiają nóżki?? tzn chodzi mi o to czy ..równolegle do podłoża??? tzn wiem że dzieci często chodzą alo stojąna palcach...ale Giga jakoś tak dziwnie staje na zewnętrznym kancie stopy.
oczywiście ja jej nie zaczęcam do wstawania bo mam wrażenie że te jej nóżki to jeszcze wiotkie gałązki :-) ale ona sama wstaje i siada jak opętana.
trochę mnie martwi ta nóżka- bo to jedna. od pediatry skierowania do ortopedy nie dostanę na bank...ona znów pewnie stwierdzi że wydziawiam...
a koleżanka też wczoraj zwróciła mi uwagę że z tą nóżką chyba cośnie tak..

kasianka w mojej rodzince wlasnie dzieciaczek tak nozke stawial ortopeda zalecil buciki ortopedyczne i juz wsio ok. Bierz skierowanie i juz.

Dziewczyny, napiszcie jakie sa sposoby oduczania malego wstawana w nocy na mleko. Karol budzi sie 2, 3 razy w ciagu nocy i wypija +/- 130ml za kazdym razem, powoli przymierzam sie do ograniczenia mu picia w nocy ale nie bardzo wiem jak, sposob z zamiana mleka na wode udaje sie tylko raz, a i tak po godzinie od podania wody budzi sie na mleko. Jak ja bym chciala przespac cala nocke ;) Moze juz o tym pisalyscie, ale nie jestem na bierzaco z BB ;-) Z gory dzieki!

Izka nie wiem co poradzić - mój brzdąc też budzi sie kilka razy w nocy ale wystarczy mu herbatka i dalej w kimę:-D . O przespanej nocy to już przestałam marzyć. Może za kilka miesięcy (mam nadzieje że nie lat:dry: )

dziewczynki, poradźcie mi proszę. Moja Karola ma ciągle zimne stópki. U nas w domu jest dość chłodnawo - koło 20,5 stopnia, Karola wiecznie na podłodze, która nie jest najcieplejsza :(

reklama
Do góry