ja karmiłam tak jak ty - tzn. najpierw z jednej piersi, przerwa ok.2-3 godz. i potem z drugiej - tak mi na samym początku poradziła babeczka z poradni laktacyjnej - z dwóch piersi podczas jednego karmienia zdarzyło mi się karmić może 2 razy
reklama
benita_29
Marcowa mama 2006
Ja prawie zawsze z dwoch,tylko w nocy ostatnio,bo mala najda sie z jednej i zasypia.Ale w dzien jakos od poczatku Majka ciagnie z jednej i z drugiej.
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
ja też karmię z 1 piersi, przerwa 2 godziny i dopiero z drugiej, choc kilka dni Agata miała dni "żarłoka" i jadła z dwóch piersi na jedno posiedzenie
M
mamaoli
Gość
mokkate ja jak jeszcze karmiłam to z obu piersi za każdym razem
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Ja kiedyś zawsze z dwóch cyców naraz, ale ostatnio Filip je tak jak piszecie, jeden cyc, 1-2-3 przerwy i drugi cyc, tylko czasem z dwóch cyców (przeważnie przed snem i nad ranem). Się pozmieniało 
A
azik
Gość
a ja doszłąm już do jakiegoś logicznego schematu...
no i w końcu - bo za tydzień do pracy
ok 5,30-6 - dwa cycusie
ok 9 - 150 bebiko 2
ok 11 - jabłuszko lub jakieś inne owocoewe szaleństwo
ok 13.00 - dwa cycusie (to bedzie musiało być zastąpione butlą - nie wiem czy uda sie moim czy mieszanką)
ok 15 - zupka czyli szalenstwa mięsno warzywne
ok 18 - dwa cycusie
ok 20 - 210 bebiko 2
no i pobudka (jedna !!) w nocy 24-2 na cycusia lub dwa
nie wiem jak można być głodnym po wypicu tylu mleczka na noc - nasz sąsiad śpi po takiej dawce do 8 rano bez przerwy...
ale może i mi się uda jakoś wyrzucić to nocne karmienie - w końcu Bartek to już duży facecik
no i w końcu - bo za tydzień do pracy
ok 5,30-6 - dwa cycusie
ok 9 - 150 bebiko 2
ok 11 - jabłuszko lub jakieś inne owocoewe szaleństwo
ok 13.00 - dwa cycusie (to bedzie musiało być zastąpione butlą - nie wiem czy uda sie moim czy mieszanką)
ok 15 - zupka czyli szalenstwa mięsno warzywne
ok 18 - dwa cycusie
ok 20 - 210 bebiko 2
no i pobudka (jedna !!) w nocy 24-2 na cycusia lub dwa
nie wiem jak można być głodnym po wypicu tylu mleczka na noc - nasz sąsiad śpi po takiej dawce do 8 rano bez przerwy...
ale może i mi się uda jakoś wyrzucić to nocne karmienie - w końcu Bartek to już duży facecik
K
KingaP
Gość
Asiu, Tracy Hogg twierdzi, że można nauczyc malucha przesypiać całą noc. (ona opisuje to mniej więcej tak: koło 20 jedzenie i około 23 dopajanie do pełna
) W chwili gdy w nocy maluch obudzi się nalezy dać mu smoka po to, by go uspikoić. Podobno kilka nocy i maluch przesypia całe.
Ja jeszcze nie wypracowałam schematu postępowania w sytuacji pracowej. Ide na żywioł!
Ja jeszcze nie wypracowałam schematu postępowania w sytuacji pracowej. Ide na żywioł!
reklama
A
azik
Gość
no to ja wolę dać cyca niż dopajać w nocy
- mniej roboty 
Piotrek naucyz sie pryeszpia nocki sam ok 5 miesica - w sumie to nocne karmienie mi nie przeszkadza - chcę porazdzić sobie z usypianiem w dzień
u Piotrka w tej chwili to treż koszmar - wróciły jego dawne nawyki.
ale mam nadzieję ze jak pójdzie do przedszkola ( już w piątek) to za przykładem innych dzieci przypomni sobie co to znaczy położyć sie samemu do łóżka i zasnąć. mam nadzieję...
Piotrek naucyz sie pryeszpia nocki sam ok 5 miesica - w sumie to nocne karmienie mi nie przeszkadza - chcę porazdzić sobie z usypianiem w dzień
u Piotrka w tej chwili to treż koszmar - wróciły jego dawne nawyki.
ale mam nadzieję ze jak pójdzie do przedszkola ( już w piątek) to za przykładem innych dzieci przypomni sobie co to znaczy położyć sie samemu do łóżka i zasnąć. mam nadzieję...
Podziel się: