reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

ja karmiłam tak jak ty - tzn. najpierw z jednej piersi, przerwa ok.2-3 godz. i potem z drugiej - tak mi na samym początku poradziła babeczka z poradni laktacyjnej - z dwóch piersi podczas jednego karmienia zdarzyło mi się karmić może 2 razy

reklama
ja też karmię z jednej piersi, przerwa ok2 godzin i z drugiej, zdarzyło mi się z dwu naraz ale sporadycznie, kiedy Maciulek był mocno głodny

Ja kiedyś zawsze z dwóch cyców naraz, ale ostatnio Filip je tak jak piszecie, jeden cyc, 1-2-3 przerwy i drugi cyc, tylko czasem z dwóch cyców (przeważnie przed snem i nad ranem). Się pozmieniało :)

a ja doszłąm już do jakiegoś logicznego schematu...

no i w końcu - bo za tydzień do pracy

ok 5,30-6 - dwa cycusie
ok 9 - 150 bebiko 2
ok 11 - jabłuszko lub jakieś inne owocoewe szaleństwo
ok 13.00 - dwa cycusie (to bedzie musiało być zastąpione butlą - nie wiem czy uda sie moim czy mieszanką)
ok 15 - zupka czyli szalenstwa mięsno warzywne
ok 18 - dwa cycusie
ok 20 - 210 bebiko 2

no i pobudka (jedna !!) w nocy 24-2 na cycusia lub dwa

nie wiem jak można być głodnym po wypicu tylu mleczka na noc - nasz sąsiad śpi po takiej dawce do 8 rano bez przerwy...
ale może i mi się uda jakoś wyrzucić to nocne karmienie - w końcu Bartek to już duży facecik

Asiu, Tracy Hogg twierdzi, że można nauczyc malucha przesypiać całą noc. (ona opisuje to mniej więcej tak: koło 20 jedzenie i około 23 dopajanie do pełna :) ) W chwili gdy w nocy maluch obudzi się nalezy dać mu smoka po to, by go uspikoić. Podobno kilka nocy i maluch przesypia całe.

Ja jeszcze nie wypracowałam schematu postępowania w sytuacji pracowej. Ide na żywioł! :)

reklama
no to ja wolę dać cyca niż dopajać w nocy :) - mniej roboty :)

Piotrek naucyz sie pryeszpia nocki sam ok 5 miesica - w sumie to nocne karmienie mi nie przeszkadza - chcę porazdzić sobie z usypianiem w dzień

u Piotrka w tej chwili to treż koszmar - wróciły jego dawne nawyki.
ale mam nadzieję ze jak pójdzie do przedszkola ( już w piątek) to za przykładem innych dzieci przypomni sobie co to znaczy położyć sie samemu do łóżka i zasnąć. mam nadzieję...

Do góry