reklama
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Filip też prosto, ale jeszcze zwrócę dokłandiejszą uwagę.
tereskaa
Mamusie Marcowe '06
tereskaa pisze:moj patryk ma tez troszeczke przekrzywiona ......mam zamiar zapytac o to pediatre na nastepnej wizycie
agawa1 pisze:Kamil też trzyma prosto a jak przekrzywia to cały tułów
no u nas w sumie tez caly tulow ...
Dziewczyny mam pytanie.Czy jest na tym forum choć jedna mama której dzidziol nie daje znać że chce jeść i karmi metodą a może teraz choć troszkę. Kamil od urodzenia taki jest tylko że od kilku dni jego przerwa w jedzeniu oczywiście na chybił trafił wynosi około 12 godzin. Jak tak dalej pójdzie to zacznie ubywać na wadze.
OD 12 w południe do 12 w nocy je w normie ale martwi mnie ta przerwa 12 godzinna i to że nigdy nie wiadomo czy jest głodny -0 nie płacze smoczek ciągnie jak mu sie chce spać tylko , piąstki i ślinienie bez zmian poradźcie może coś pls.
benita_29
Marcowa mama 2006
A ty sie dziewczyno martwic ze synus Ci malo je.Jak ma czym Cie obsuisiac i obkupkac to chyba zjada wystarczajaco :laugh: Wyobraz sobie co by bylo jakby czesciej jadlagawa1 pisze:A mój synek jak sie krztusi, kaszle, psika to sie śmieje i sika po mnie jak go przebieram i 2 razy mnie okupkał przy przewijaniu![]()
A tak na powaznie to jezeli przybiera ladnie na wadze,to moze juz takie ma potrzeby.Moze zjada naraz wiekszej ilosci pokarmu ktora wystarcza mu na dluzej.U nas to zawsze bylo odwrotnie- Majka zjadala po malu ale za to co chwile,koszmar.Teraz juz wyrosla z tego i je rzadziej ale wystarcza jej na dluzej.Jak widac roznie bywa.jezeli Kamilek ma tak od malego i sie rozwija dobrze to nie ma sie co martwic tylko cieszyc sie
magdalenaB
marcowa mama 06'
podpisuje sie pod slowami benitki
(chyba nie pierwszy juz raz
)
jak przybiera i rozwija sie dobrze to poprostu juz taki jest
a ta przerwa- widocznie mu dobrze robi
nie martw sie jesli nie ma ku temu wyraznej przeslanki
mojej mamy znajoma byla taka ze nie wolala gdy miala mokro, gdy byla glodna itp. a jak zostawala w domu z ciotkami to mogla nie jesc caly dzien bo one nie wiedzialy ze ona nie placze gdy jest glodna
- tak opowiadala nam :laugh:
bartek teraz oszalal z jedzeniem ja juz padam na pysk ze sie tak wyraze ;D o 21:30 karmienie, o 1:00 pobudka- karmienie, o 3:00 karmienie, o 6 karmienie !!!! juz nie moge
w dzien jakos inaczej to odczuwam: o 9 butla, o 12 zupka, o 15 deserek, o 18 butla i 21:30 butla
w nocy juz podaje herbate bo to szok tyle mleka :-[ ???
lekarka mowila ze w nocy powinna byc przerwa 6-7 godzin bo za bardzo utyje i nie bedzie mial sily sie podnosic do siedzenia czy raczkowania, ale jak to dziecku wytlumaczyc jak on chce?? no to daje ta herbate i pobudki sa zamiast jednej to trzy w nocy bo herbata to na dlugo nie wystarcza
:
jak przybiera i rozwija sie dobrze to poprostu juz taki jest
bartek teraz oszalal z jedzeniem ja juz padam na pysk ze sie tak wyraze ;D o 21:30 karmienie, o 1:00 pobudka- karmienie, o 3:00 karmienie, o 6 karmienie !!!! juz nie moge
w dzien jakos inaczej to odczuwam: o 9 butla, o 12 zupka, o 15 deserek, o 18 butla i 21:30 butla
w nocy juz podaje herbate bo to szok tyle mleka :-[ ???
lekarka mowila ze w nocy powinna byc przerwa 6-7 godzin bo za bardzo utyje i nie bedzie mial sily sie podnosic do siedzenia czy raczkowania, ale jak to dziecku wytlumaczyc jak on chce?? no to daje ta herbate i pobudki sa zamiast jednej to trzy w nocy bo herbata to na dlugo nie wystarcza
benita_29
Marcowa mama 2006
Moja mama naprz. tez twierdzi ze dziecku potrzebna jest przerwa nocna w karmieniu zeby zoladek odpoczal ,bo ile mozna przerabiac jedzenia.Logicznie to brzmi i nawet moze jest w tym troche racji,widocznie z Kamilka madry chlopak
Apropo wolania ze mokro,oj,moja Majka tez nie wola jak ma mokro,wrecz przeciwnie,nie ma nic przeciwko zeby sobie w mikrej pieluszce polezala.Do tej pory jeszcze nigdy nie plakala ani marudzila z powodu ze ma mokro albo ze sie skupkala.Taka z niej swintuszka i brudaska...no coz-mam nadzieje ze jak urosnie i stanie sie panna to zmieni swoje nawyki
;D
Apropo wolania ze mokro,oj,moja Majka tez nie wola jak ma mokro,wrecz przeciwnie,nie ma nic przeciwko zeby sobie w mikrej pieluszce polezala.Do tej pory jeszcze nigdy nie plakala ani marudzila z powodu ze ma mokro albo ze sie skupkala.Taka z niej swintuszka i brudaska...no coz-mam nadzieje ze jak urosnie i stanie sie panna to zmieni swoje nawyki
tereskaa
Mamusie Marcowe '06
....benita ale mnie tym rozbawilas ;D :laugh:....na pewno wyrosnie ...i to szybciej niz ci sie wydaje.......jak zreszta wszystkie nasze maluszkibenita_29 pisze:Apropo wolania ze mokro,oj,moja Majka tez nie wola jak ma mokro,wrecz przeciwnie,nie ma nic przeciwko zeby sobie w mikrej pieluszce polezala.Do tej pory jeszcze nigdy nie plakala ani marudzila z powodu ze ma mokro albo ze sie skupkala.Taka z niej swintuszka i brudaska...no coz-mam nadzieje ze jak urosnie i stanie sie panna to zmieni swoje nawyki;D
reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
moja Agata już przesypiała noc, a dzisiaj jadła znowu co 2 godziny - jak po wyjściu ze szpitala... mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza!
Podziel się: