reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Krzymul nosi się prosto ;D - zabawnie czasem kiwa głową na boki - łapie równowagę; wyobraźcie sobie Krzymka - wieeelkie zdziwone oczy, otwarta buzia i lekko kiwająca się głowka - bardzo lubię ten widok ;D

reklama
Dziewczyny mam pytanie.Czy jest na tym forum choć jedna mama której dzidziol nie daje znać że chce jeść i karmi metodą a może teraz choć troszkę. Kamil od urodzenia taki jest tylko że od kilku dni jego przerwa w jedzeniu oczywiście na chybił trafił wynosi około 12 godzin. Jak tak dalej pójdzie to zacznie ubywać na wadze. :( OD 12 w południe do 12 w nocy je w normie ale martwi mnie ta przerwa 12 godzinna i to że nigdy nie wiadomo czy jest głodny -0 nie płacze smoczek ciągnie jak mu sie chce spać tylko , piąstki i ślinienie bez zmian poradźcie może coś pls.

agawa1 pisze:
A mój synek jak sie krztusi, kaszle, psika to sie śmieje i sika po mnie jak go przebieram i 2 razy mnie okupkał przy przewijaniu :)
A ty sie dziewczyno martwic ze synus Ci malo je.Jak ma czym Cie obsuisiac i obkupkac to chyba zjada wystarczajaco :laugh: Wyobraz sobie co by bylo jakby czesciej jadl ;) :laugh:
A tak na powaznie to jezeli przybiera ladnie na wadze,to moze juz takie ma potrzeby.Moze zjada naraz wiekszej ilosci pokarmu ktora wystarcza mu na dluzej.U nas to zawsze bylo odwrotnie- Majka zjadala po malu ale za to co chwile,koszmar.Teraz juz wyrosla z tego i je rzadziej ale wystarcza jej na dluzej.Jak widac roznie bywa.jezeli Kamilek ma tak od malego i sie rozwija dobrze to nie ma sie co martwic tylko cieszyc sie :)

podpisuje sie pod slowami benitki ;) (chyba nie pierwszy juz raz ;) )

jak przybiera i rozwija sie dobrze to poprostu juz taki jest ;) a ta przerwa- widocznie mu dobrze robi :) nie martw sie jesli nie ma ku temu wyraznej przeslanki :D mojej mamy znajoma byla taka ze nie wolala gdy miala mokro, gdy byla glodna itp. a jak zostawala w domu z ciotkami to mogla nie jesc caly dzien bo one nie wiedzialy ze ona nie placze gdy jest glodna ;) - tak opowiadala nam :laugh:

bartek teraz oszalal z jedzeniem ja juz padam na pysk ze sie tak wyraze ;D o 21:30 karmienie, o 1:00 pobudka- karmienie, o 3:00 karmienie, o 6 karmienie !!!! juz nie moge
w dzien jakos inaczej to odczuwam: o 9 butla, o 12 zupka, o 15 deserek, o 18 butla i 21:30 butla
w nocy juz podaje herbate bo to szok tyle mleka :-[ ???

lekarka mowila ze w nocy powinna byc przerwa 6-7 godzin bo za bardzo utyje i nie bedzie mial sily sie podnosic do siedzenia czy raczkowania, ale jak to dziecku wytlumaczyc jak on chce?? no to daje ta herbate i pobudki sa zamiast jednej to trzy w nocy bo herbata to na dlugo nie wystarcza :mad: ::)

Moja mama naprz. tez twierdzi ze dziecku potrzebna jest przerwa nocna w karmieniu zeby zoladek odpoczal ,bo ile mozna przerabiac jedzenia.Logicznie to brzmi i nawet moze jest w tym troche racji,widocznie z Kamilka madry chlopak  ;)  :)
Apropo wolania ze mokro,oj,moja Majka tez nie wola jak ma mokro,wrecz przeciwnie,nie ma nic przeciwko zeby sobie w mikrej pieluszce polezala.Do tej pory jeszcze nigdy nie plakala ani marudzila z powodu ze ma mokro albo ze sie skupkala.Taka z niej swintuszka i brudaska...no coz-mam nadzieje ze jak urosnie i stanie sie panna to zmieni swoje nawyki  ;)  ;D

benita_29 pisze:
Apropo wolania ze mokro,oj,moja Majka tez nie wola jak ma mokro,wrecz przeciwnie,nie ma nic przeciwko zeby sobie w mikrej pieluszce polezala.Do tej pory jeszcze nigdy nie plakala ani marudzila z powodu ze ma mokro albo ze sie skupkala.Taka z niej swintuszka i brudaska...no coz-mam nadzieje ze jak urosnie i stanie sie panna to zmieni swoje nawyki  ;)  ;D
....benita ale mnie tym rozbawilas ;D :laugh:....na pewno wyrosnie ...i to szybciej niz ci sie wydaje.......jak zreszta wszystkie nasze maluszki:)

reklama
moja Agata już przesypiała noc, a dzisiaj jadła znowu co 2 godziny - jak po wyjściu ze szpitala... mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza!

Do góry