reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Ja w nocy karmię zawsze z dwóch cycusiów, a jak uda się nocka z jednym karmieniem to już obowiązkowo, a jak są dwa karmienia - to wydaje mi się, że drugiego do końca nie dojada :)
w dzień - przez to że poszłam do pracy i Maks pije moje mleko z butli , wyregulowały mu się stałe godziny jedzenia a niania bardzo ich pilnuje - pije po 120 ml na raz czyli 2 cycusie
po powrocie z pracy wypija 2 x po 1 cycusiu

Kinga - to tak ja ja poszłam i jakoś spontanicznie samo się dopasowało

dziewczyny - a kiedy chcecie uczyć dzieci przesypiać całą noc ??
bo mi się wydaję, że dla Maksa to za wcześnie - może jak skończy 6 mies.,? Maks jest drobny - waży dopiero 6400 i wyadaje mi się, że wnocy po 6 godz. robi sie naprawdę głodny dlatego narazie nie chcę ograniczać mu nocnego jedzenia bo boję się, że będzie za moło przybierał no i będzie głodny ::)

reklama
bartek -moj- :D nie przesypia nocy bez karmienia :( i narazie sie nie zapowiada na poprawe bo te cholerne zeby ida :mad: jak do tej pory byla pobudka o 3-4 na karmionko i nastepne dopiero rano tak teraz wstaje 5 razy!!! ale nie za kazdym razem karmie, najpierw herbata- zasypia, potem mleko- zasypia, potem do rana sie kreci i co chwile wstaje zobaczyc co sie dzieje :-[

kinga: z tym smokiem dla zmylenia u nas nie przejdzie ;) bartus doskonale wie ze nic nie leci i nie da sie oszukac (wole stsowac oszukiwanie herbatka poki co)

podobno do roczku 1,5 najpozniej te nocne wstawanie sie unormuje i maluchy zaczna przesypiac cala noc (azik ty cos o tym wiesz no nie?? ;) )

benita_29 pisze:
magdalenaB pisze:
podobno do roczku 1,5 najpozniej te nocne wstawanie sie unormuje i maluchy zaczna przesypiac cala noc (azik ty cos o tym wiesz no nie?? ;) )
O Boze,to jeszcze co najmniej z pol  roku bede spala snem przerwanym?????????????? O Boze,o Boze,o Boze!!!!!!!!!!!

mój 8 miesieczny sasiad śpi od 5 miesiąca od 20 do 8....
nie bedzie tak źle

moja Ola juz w czwartym miesiącu przesypiała noce, tzn. budziła się koło 5 na jedzenie i dosypiała jeszcze do 7, 8
teraz od dawna juz śpi od 20 do 8 rano tylko spanie w dzień już zbojkotowała ::)

Maksiu przesypia tak mniej więcej od 21 do 4, 5 kiedy to budzi sie na jedzenie i też później dosypia do 7

Emi nie ma reguły dzis spala od 21,30 do 8rano bylam w szoku az pytalam mezxa czymo ze sie obudzila nad ranem a ja nie slycszalam a wczoraj i przed wczoraj obudzila sie o 4 i o 7 :p

ja o tym przesypianiu w nocy to mysle tak: dziecko nie je juz w nocy. bo bartus tez przesypia noc :D z przerwami na jedzenie ale nawet oczu nie otwiera tylko wszystko na "spiocha" :p
wiec przespana noc to dla mnie ta ktora nie wymaga wstawania na karmienie i do tego chyba jeszcze daleko ... :(

My mieliśmy cały tydzień praktycznie marudny, chyba z powodu ząbków - bo było ślintanie, szorowanie wszystkim po dziąsełkach i niespokojne noce. Od wczoraj wrócił dobry humor, ale ząbków ciągle nie widać ::)

U nas jest teraz bardzo różnie z przesypianiem nocy. Kubul przesypiał już całe, nie budził sie na karmienie do ok. 7 rano, nawet w te okropne upały nie chciało mu sie w nocy pić, a ostatnio zaczyna się znowu budzic w nocy, wczoraj np. o 5 nad ranem, przedwczoraj ok. 3, a myslałam, że będzie już tak pieknie...

reklama
magdalenaB pisze:
wiec przespana noc to dla mnie ta ktora nie wymaga wstawania na karmienie i do tego chyba jeszcze daleko ... :(

To tak jak dla mnie :)

Pytałam w Poradni Laktacyjnej czy mozna w nocy ograniczyc karmienie (zgodnie z tym co pisze Tracy)
i usłyszałm, ze karmienie na żądanie jest niezalezne o pory, w nocy też obowiązuje.
Z drugiej strony to mleczko w nocy jest bardziej tłuste, więc jednak warto. :)

Do góry