reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Patrycja uwielbia poważnie dyskutować i głośno "mówić" że ten ma racje, kto głośniej się wypowada ;D A dziś przed zaśnięciem gadała do siebie dobre 10 minut... ;D ;D ;D

reklama
Nasz Maks tez "gadajny" czasami mam wrażenie że próbuje powtarzać okrzyki swojej siostry :)
bo poza gaworzeniem często wydaje różne okrzyki
czasem się patrzymy na sie bie zdziwieni z Michałem czy to na pewno Maksiu ;D

tak tak nasze dzieciaczki robia sie gadatliwe

ja podaje tylko piers bo maly nie akceptuje smoczkow-wypluwa,krzywi sie zaczyna plakac i ma odruch wymiotny nie potrafie go nauczyc

catherinka ja kupilam krem do buzi SPF-8 i sloneczna emulsje do ciala od pierwszych dni zycia SPF-30 sa z ZIAJKI
bardzo dobrze sie rozsmarowuja i sa nie drogie-za krem niecale 5zl a za emulsje 13
benita i jak majka po tym soczku kupkuje?

jakie herbatki Hippa bez cukru Azik znalazlas ? Szukalam dla siebie (bo tak to pije tylko herbate i melise i chce mi sie odmiany :)ale widzialam tylko dosladzane, glukoza, laktoza i kto wie czym jeszcze. A nie chce juz pakowac w siebie wiecej zbednego cukru.

Aniu - wydaje mi sioę jdenak że dopdatek glukozy - te co ja mam - mają - nie posiadają tylko sacharozy.

ale jak chcesz odmiany - to ja polecam koperek z rumiankiem (ja zaparzam saszetaki) ale do samku dosładzam miodzikiem - ale jest pychotka.

poza tym - możesz kombinować i zaparzaćsobie wszelakie kobinacje takie jak np w hippie i nie dodawać cukru - ja przy Piotrku tak robiłał - jak byłąm bardziej ostrożną mamą :) - przy drugim dziecku mama - kamikadze przechodzi  ;D

Pytia, Sylwia, dzięki za informacje - muszę się rozejrzeć. Ziajkę widziałam u siebie, mam nawet krem na słońce taki malutki, ale bez filtra, ale o kosmetykach Chicco słyszę po raz pierwszy :) Ale mam obok w Carrefourze sklep Chicco to podejdę :)

A co do gadania, to odkąd Filip zaczął "mówić" to wydawalo mi się, że gada dużo, ale ostatnio to przechodzi sam siebie :) A najfajniejsze jest to, że potrafi tak rozmawiać sam ze sobą, tudzież z miśkami na karuzeli czy z zawieszonym Zebuloo np. 40 minut i ja ostatnio podczas tych rozmów wskakuję pod prysznic, bo wiem, że szybko się ie skończą :) A ostatnio na spacerze, ponieważ świeciło mu mocno słonko, zawiesiłam na budce pieluszkę tetrową taką w miśki (pewnie też ją macie :)), jak je zobaczył to chyba z 10 minut do nich nawijał, aż się ludzie oglądali, bo rozmowa była bardzo głośna ;D To jest strasznie słodkie ich słuchać, prawda? :) A najlepsze jak się do nich coś mówi i wydadzą przez przypadek jakiś dźwięk podobny do jakiegoś słowa, które by akurat pasowało ;D

Moja Kinga ostatnio zaczęła piszczeć i bardzo jej się to podoba, bo jak piszczy to strasznie głośno, a potem się śmieje. :laugh:

Muszę się pochwalić, a właściwie podzielić dobrą nowiną: jakieś 5 dni temu odstawiłam małemu Infacol (antykolkowy) i ... nic! :) Cieszę się, bo po co niepotrzebnie faszerować maleństwo jakimiś lekami.

reklama
Do góry