reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

dziewczynki jakie dajecie herbatki, bo ja mam tylko ułatwiającą trawienie i nie wiem ile mogę jej dawać, bo Piotrek dużo i często pije.

reklama
Ja czasem biorę na spacer Plantex, bo właśnie - nie zawsze jest miejsce na cyca :) Ale zamierzam kupić chyba jakiegoś Hippa cz coś w tym rodzaju. Myśiicie, że spokojnie moglabym już teraz kupić jakiś jablkowy ? Bo wszytskie soczki są po 4 miesiaću...

A co do ubierania dzieci - fakt, czasem można się ugotować przez samo patrzenie ... też mam takie zdanie jak Azik - dzeicko powinno się ubrać tak jak samego siebie, no może z lekką poprawką, że dziecko leży praktycznie w bezruchu w gondolce, no ale to dotyczy chłodniejszych dni,a w taki upal...

My na spacerki wychodzimy wtedy kiedy nam się chce (lub uda ;D) Filip jeżdzi w odsloniętej gondolce, tylko budkę stawiam, żeby słońce na niego nie świeciło, a jak jedziemy akurat tylem do slonca to wieszam pieluszkę, bo posmarowanie małego przed spacerem wiąze się od razu z awanturkę - mam Nivea Baby i jest koszmarny jesłi chodzi o konsystencje... znacie moze jakiś lepszy z wysokim filtrem?

catherinka pisze:
Ja czasem biorę na spacer Plantex, bo właśnie - nie zawsze jest miejsce na cyca :) Ale zamierzam kupić chyba jakiegoś Hippa cz coś w tym rodzaju. Myśiicie, że spokojnie moglabym już teraz kupić jakiś jablkowy ? Bo wszytskie soczki są po 4 miesiaću...
Catherinka, ja wlasnie odkrylam bardzo fajna herbatke Hippa,ktora jest od 1 miesiaca- nazywa sie herbatka uspakajajaca i zawiera w skladzie melise.rumianek i kwiat lipy.Pachnie bardzo ladnie i nawet jest smaczna(probowalam ;D ).Ja tez myslalam o tej z jabluszkiem ,ale stwierdzilam ze jeszcze poczekam.I tak daje majce lyzeczke dziennie soczku jablkowego na kupke,ktory tez jest po 4 miesiacu.

Ja tez karmie tylko piersia, ale zawsze mam przygotowana butelke z herbatka przydaje sie czesto na spacerkach , u nas nie ma zadnego problemu z piciem z butelki. Ja podawalam herbatke koperkowa z Nestle albo Hippa, ale wydaje mi sie ze po tych herbatkach Selinka miala jeszce wieksze gazy i bole brzuszka. Teraz daje jej herbatke rumiankowa lekko zaparzona , na poczatku slodzilam glukoza bo nie chciala pic, ale teraz sie juz przyzwyczaila i pije nie slodzona /rumianek lagodzi bole brzuszka i ulatiwa trawienie/ W ramach zabawy podaje Selince herbatke z lyzeczki to taki nasz trening przed jedzeniem lyzeczka :)

catherinka pisze:
My na spacerki wychodzimy wtedy kiedy nam się chce (lub uda  ;D) Filip jeżdzi w odsloniętej gondolce, tylko budkę stawiam, żeby słońce na niego nie świeciło, a jak jedziemy akurat tylem do slonca to wieszam pieluszkę, bo posmarowanie małego przed spacerem wiąze się od razu z awanturkę - mam Nivea Baby i jest koszmarny jesłi chodzi o konsystencje... znacie moze jakiś lepszy z wysokim filtrem?

Catherinka, ja kupiłam z chicco. Jest lepszy niż Nivea jeśli chodzi o rozsmarowywawnie (udaje się nam to już bez awantury, która była zawsze przy Nivea). Nivea stosuję teraz na rączki i nóżki, póki mi sie opakowanie nie skończy.

podkusiłyście mnie ;) no i spróbowałam dzisiaj podać Maksowi herbatkę z butelki (uspokajającą Hippa) - był tak zszokowany jak przy oglądaniu drzew na spacerze ;D
oczywiście nie za bardzo wiedział co z tym fantem zrobić :laugh: (bo ze smoczkiem raczej nie jest zaprzyjaźniony), coś tam mu do buźki wleciało ale zaczął sobie gadać, no a bardzo trudno jest pić i rozmawiać jednocześnie :laugh:
będziemy próbować dalej ....

czy Wasze dzieci też tak dużo "mówią"?! Maks bezustannie gada ::) ::) ::) - do siebie, do zabawek, no a jak się już coś do niego powie to wogóle, próbuje też śpiewać - bo jak mu śpiewam albo jak ktoś śpiewa to takie przeciągłe dźwięki wydaje - komedia!

jagunia też jest baardzo rozmowna..niedawno było tylko guu i gruuu a teraz to już cała plejata ssaczych odgłosów w mega silnym natęrzeniu ;)

reklama
maga_86 pisze:
jagunia też jest baardzo rozmowna..niedawno było tylko guu i gruuu a teraz to już cała plejata ssaczych odgłosów w mega silnym natęrzeniu ;)

no właśnie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry