reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

no tez sie z tym spotykam czapki dlugi rekaw i koc masakra
gdzie emi na letniaka ma rumieńce z ciepła to co dopiero to dziecko po kocem ::)

reklama
no tak a potem zdziwienie skąd te potówki??? ::)

ja Maciusia na spacerek zabieram o 11 i jesteśmy do około 16-17 ale chodzimy do parku nad wodę i tam jest wśród drzew chłodno, po słoneczku staram się chodzić dopiero popołudniu, a jeśli chodzi o ubranko to bodziak z krótkim rękawem, spodenki, bez czapeczki, jak robi się chłodniej , to przykrywam peluchą flanelową

A u nas jakaś dziwna ta pogoda. Na słońcu upał, w cieniu chłodnawo, do tego od czasu do czasu zimne powiewy wiatru. I jak tu dziecko ubrać ::) W wózku leży w krótkim rękawku i krótkich spodekach, jak powiewa to przykrywam go pieluszką. Jak nie ma wiatru to zdejmuje czapeczkę. Gorzej, bo u nas w domu dosyć chłodno, a na tarasie gorąco, więc duża różnica temperatur, a to chyba nie za dobre...

chyba trafił nam się katar - możecie mi przypomnieć co zapodać Krzymkowi - maść majerankową? - jak to się stosuje? (skoczę z rana do apteki)

masakra ja tez jak dzis patrzylam do wozkow to nnie widzialam ani jednego maluch na krotko i jeszcze takim kocem polarowym przykryte ::)

moj dzis w bodziakach na krotki rekaw,skarpetki i bez czapki we wo=zku parowka jak zasna przykrylam pieluszka

iwosz masc majerankowa pod noskiem posmarowac "pod" nie czasem do srodka,mozesz na wieczor zrobic taka parowke wsypac do miseczki garsc majeranku zalac wrzatkiem i postawic kolo lozeczka-malemu bedzie sielepiej oddychac

a ja mam pytanie do mam karmiących tylko piersią - czy w te upały podajecie dzieciom wodę albo herbatkę butelką, czy wystarcza tylko pierś?? - bo mnie wszyscy namawiają, żebym podała osłodzoną wodę albo herbatkę bo małemu na pewno chce się pić??!!!

koga, piers w zupelnosci wystarcza, mleko w te upaly jest rzadsze i szybciej gasi pragnienie, nie ma potrzeby podawania herbatki czy wody - wiec nie musisz sluchac tekstow typu odwodnisz dziecko - jak ja czasem slysze. Choc ja przewaznie mam przy sobie herbatke, bo szczerze mowiac maly dosc czesto chce pic a nie zawsze jest miejsce i czas na cyca;)

koga - podaje ale z tego samego powodu co izka - nie zawsze mam czas i miejsce i siłę by dać cyca - mleczko w zupełności starczy - tylko trzeba dawać trochę częsciej - bo raz na 3 godziny to rzadko.

więc wolę wozić butlę z herbatką (hippa są niesłodzone) lub wodą.

czyli jednak podajecie herbatki ::)

też mam hippa...

a w czym przechowujecie żeby nie ostygły ::)

reklama
Do góry