reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
to czyli nie kazda sie z tym boryka :) to sa takie jakby wodne narosle na jaderkach wewnatrz (w mosznie) moj bartek sie z tym urodzil i jeszcze mu sie to nie wchlonelo :( 20tego kontrola to zobaczymy co dalej

oj ale wodniaczki powinny sie wchlonac.20 juz blisko wiec sie dowiecie co i jak.

a mam pytanko o ktorej godzinie wychodzicie na spacerek w taki upal?
bo moja glupio-madra sasiadka wychodzi dopiero o 19 a ja wczoraj bylam sobie o 13 ale wiadomo po sloncu nie buszuje no i przeciez maluszek troszke slonka potrzebuje

ja bylam raz tez w poludnie w taki upal , ale wydaje mi sie ze w wozku jest jak w szklarni wiec tez wychodze troche pozniej ok 18, nie ma juz takiego slonca chociaz dalej jest goraco :)

a co do wozka to ja mam niestety osobno gondole i osobno spacerowy, w gondoli moja mala niezabardzo lubi jezdzic a na spacerowy za wczesnie wiec od czasu do czasu zabieram ja w foteliku samochodowym na spacer /na szczescie mam taka opcje ze do wozka moge przyczepic fotelik samochodowy/ a wtedy sie cieszy rozglada i po 15 min zasypia , oczywiscie niedauzywam tego bo to jeszcze za wczesnie :)

ja wychodze jak potrzebuje i nie patrze ktora godzina, choc podobno nie zaleca sie miedzy 11-13 bo slonce najmocnej grzeje, a jak nie wychodze to maly na ogrodku w cieniu pod parasolem lezy na kocyku lub lezaczku. najbardziej mi go bylo zal dzis jak musialam do Katowic do ksiegowego jechac no i Lolo w aucie sie parzyl, no coz takie zycie ale juz w domku wiec jest zadowolony, jedno co to w takie dni jak dzis czesciej chce mu sie pic i czesciej wisi na cycu ;)

a co do ubierania to wczoraj przezylam szok, moj Lolo w krotkich spodenkach i koszulce bez skarpetek i czapki :D a jak spotykalam mamy z wozkami i kukalam na dzieci to ponad polowa spotkanych opatulona w dlugie rekawy i przykryta kocami - mam nadzieje ze zadnej nie obrazam - ale wydaje mi sie ze to lekka przesada, przeciez dzieciaczkom nic sie nie stanie a tylko moze im byc lzej jak sa cieniutko poubierane - w sumie zawsze mozna kocyk narzucic jak zrobi sie chlodniej

u mnie też ten komfort że wystarczy drzwi otworzyć i już na spacerku jestem :)
w najwiekszym słońcu jakoś nie mam ochoty siedzieć więc wychodzimy na dłuzej późnym popołudniem
z resztą żadko siedze bo Maks lubi żeby wózek był w ruchu, no chyba, że zaśnie.
ale wtedy chce troche czasu Oli poświęcić :)

reklama
ja już powiedziałam - niech mamy same się tak ubierają  - to im minie.

ale przewaga - to wpływ babć - które twierdzą że dzieciaczków nie ma co grzać.

Do góry