reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

magdalenaB pisze:
a i wiecie co: moj maluszek jak nie spi w wozku na zpacerze to musimy mu nieco podniesc oparcie tak na pol lezaco- inaczej nici ze spacerku!
U nas dokladnie to samo!!Dopiero jak Majka zasnie(i jezeli wogole zasnie) to spuszczamy oparcie.

Dzis bylismy w trojke na spacer w ogrodach botanicznych.Bylo cudownie ;D .Majeczka tez zadowolona,w wozku nie chciala ani na chwilke zostac-tylko na raczkach i sie gapila wokol siebie.Zaliczylysmy dwie karmienia wsrod drzew i krzakow ;) i jedno w samochodzie ::).Pierwszy raz ubralam ja na letnio- bodu bez rekawow,3/4 spodenki,cieniutka czapeczke.Nawet wysmarowalam skarba kremem z filtrem,zeby mi sie nie spalil ;)

reklama
ja też od wczoraj wożę Bartusia w spacerówce - gondolka poszła papa :)

i jeżdzimy na drugim poziomie czyli lekko podniesieni, jak zasypia to obniżam.
Piotrek identycznie miał :)

Nasz Maksiu już od jakiegoś czasu jeździ z podniesionym lekko oparciem a dziś jak mu grzechotki "zamontowałam" to uparcie do nich wstawał :) ciągle podnosił głowe i sie złościł że nie może całkiem usiąśc :)
musi poczekać na siedzenie jak bedzie juz pewnie główke trzymał

co do ubierania to dziś był tylko pamper i koszulka z krótkim rękawkiem
no i oczywiście pieluszka tetrowa

kurczę ja podaję cały czas tą samą mieszankę...dzisiaj ani razu się nie zrzygała...trochę mi ulżyło :)
co do ubioru, bodziak albo bluzeczka w krótkie rękawki, spodenki lub sukienka, skarpetki i przepaska na główkę...naszym problemem są wiecznie spocone plecki i karczek nie mówiąc o małych odparzeniach w licznych fałdkach jagny..

my w taki upal jak dzis to rampersik z krotkim rekawkiem i spodenki i skarpetki
dlaczego jak wyszlam bez czapki sasiaski i tesciowa mnie zbanowaqly doslownie ze za malutki ze zawieje

ale jak zawieje??? jak we wozku ani wiartru ani slonka

Ja czapkę tylko założyłam małemu na czas zniesienia do wózka, a potem na czas wniesienia do domku, bo akurat u mnie na klatce cały czas się wietrzy ;D Ale na spacerze, kiedy spal, nie mogłam patrzeć jak leżał w czapce i biedna główka powietrza nie poczuła - tylko nie mówcie mojemu mężowi ;) ;D ;D ;D

reklama
kinga: bartek mial odparzonka lekkie na dupci i kupilam linomag. posmarowalam 1 raz wczoraj na noc i dzis rewelacja!! tak wiec tez sprawdzilam i polecam :)

my bez gondolki jezdzimy juz jakies 3 tyg bo malemu strasznie jzu duszno bylo i nie mogl zasnac, jak tylko wyjelismy gondole rozlozyl rozkosznie raczki i zasnal blogo :)

qurcze ja troche sie boje bez czapeczki.... moze dzis sprobujemy ::)

do mam cholczykow: macie tez problem ( tzn wasze pociechy hehe) z wodniaczkami na jaderkach???

Do góry