reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

osinka pisze:
kasiula matula pisze:
NO WłAśNIE SYLWIA A NIBY CZEMU BY NIE MZNA BYLO ZABRAC DZIECKA DO SKLEPU
PARANOJA

bez sensu - my też wszędzie Agatę zabieramy, bo nie mamy na miejscu nikogo, kto mógłby się nia zająć (i dobrze zresztą :p )

My stwierdziliśmy, że przecież trzeba nauczyć dziecko być między ludźmi, nawet jak czasem jest niespokojne, a zakupy w markecie idealnie się do tego nadają, bo nawet jak się mały rozryczy to szybka przejażdżka wózkiem między regałami zaraz go uspokoi, no i między regałami nie słychać tak bardzo jego płaczu ;D ;D ;D Poza tym, wsadzamy go do wózka w foteliku i może sobie też oglądać sklepowy świat :)

reklama
My też paradujemy w krótkim rękawku spodekach i skarpetkach. Chociaż skarpetki utrzymują się na nogach góra 5 min Kuba podłapał jak je ściągać i robi to namiętnie. Wczoraj na mieście jechał w wózku jak książe pan wywalony, lekki uśmiech i jedna nóżka oparta o góre gondolki oczywiście bez skarpetki - macho pełną gęba. 8)

my tez ubieramy sie w krotki rekawek i spodenki i jezdzimy na dodatek bez skarpetek bo sie wytrzymac nie da. Zuzia strasznie nie lubi goraca-od razu wpada w histerie ze sie uspokoic jej nie da :(

ja wczoraj ubralam malego w:
body krotki rekaw,na to body z rekawkiem 3/4 i krotkimi nogaweczkami, skarpetki, i cieniutka czapeczka. do przykrycia pieluszka flanelowa (gdy spi) jak nie to odkrywam calkowicie

a i wiecie co: moj maluszek jak nie spi w wozku na zpacerze to musimy mu nieco podniesc oparcie tak na pol lezaco- inaczej nici ze spacerku!

ja jeszcze krótkiego rękawka nie ubrałam, a to z 2 powodów: Maks jest naprawdę szczuplutki i nie ma go co grzać (za to na długość ledwo mieści sie w gondoli ;D), a poza tym u nas w domu jest chłdno, bo to stare budownictwo i nawet nam jest chłodnawo, gdy ubieramy sie "na krótko"

no nic bede go musiała w domu cieplej ubierać :laugh:

ja przyjelam taktyke ze ubieram Selinke tak jak siebie , w domu tez mamy chlodno wiec zawsze troszke cieplej a na dwor jak jest slonce to koszulke i spodenki krotkie i skarpetki ale jak sie w wozku robi cieplutko to sciagam skarpetki no i oczywiscie cieniutka czapeczka.W torbie zawsze mam cos do przykrycia cieniutkiego i herbatke. W bardzo cieple dni taki jak dzisiaj /ok 32 stopnie w cieniu/ to wychodzimy albo wczesnie rano albo popoludniu na zacieniony balkon bo w wozku sie tak nagrzewa jak w szklarni i wtedy nici ze spaceru mala placze ze nie da jej sie uspokoic.

a moje dziecie tylko w bodziaczku z krótkim rękawem - bez czapki, bez skarpertek, jak zasnął przykryłam go tetrą (ale u nas w cieniu ok 30 stopni)

Pati dziś zadebiutowała na krótko: krótkie spodenki i body z krótkim rękawikiem. Skarpetki obowiązkowo-bo nam (i Pati i ja) wiecznie zimno w stopy ;D

reklama
Byłam dziś na USG bioderek i jest ok. Kazano nam nadal (aż Mała skończy 6 miesięcy) się pieluchować ;)

Do góry