reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
dziś w nocy pobudka co 2 godziny, rano tak się rozdarł mojej mamie, że musiałam odwołać jazdę i wrócić do domu, a teraz siedzi w foteliku i parska (co oznacza niezadowolenie) zamiast spać -wrrr...łobuz

Ja też zabieram Krzymka wszędzie,oprócz jazd, bo wtedy nie można - nie straszne nam sklepy, autobusy, kina i tramwaje ;D ;D ;D

u mnie od kilku dni mega kryzys..mała non stop je i żyga..nie jest to takie ulewanie, ale potężne chluśnięcia..na dotatek dzisiaj miała mega kolkę...dałam jej 1/4 czopka posuszyłam brzuszek suszarkę i wkońcu zasnęłą..ja tylko nie wiem co zrobić z tym rzyganiem, bo po nakarmieniu cały posiłek ląduje na ubranku...myślałam,że coś jest nie tak z moim mlekiem, ale po mieszance robi tak samo :(

a dawno jej podałaś mieszanke pierwszy raz???
moze jej to nie pasuje rodzaj mleka??? nie wiem co jeszcze moze sie dziac

maga - u nas są dni, ze po każdym jedzeniu jest zwrot - mówiłam lekarzowi ale ona stwierdziła, ze być może mały je więcej niż potrzebuje - teraz są dni, że Krzymek je 5-7 minut, co 3-4 godziny a na noc je tak konkretnie - wtedy nie wymiotuje; ale są i takie, że ja brudna, on brudny...
zapytaj swojego lekarza co z tym zrobić...nasz mały nie wyglądał jakby coś mu dolegało , oprócz wymiotowania, więc nie panikowaliśmy...

Mam wrażenie, że linomag działa (zawsze jest tak, jak chce wprowadzić zmiany - stare "środki" działają) :) Chciałam kupić sudokrem, ale na razie wstrzymam się :)

dziewczynki a jak ubieracie maluchy w to ciepło?

my wczoraj wyskoczyliśmy w bodziaku i na to rampersik i skarpetki. Piotrek spał bex przykrycia. dopiero o 17 ubraliśmy mu cieniutkie spodenki, ale dalej był na krótki rękaw.

reklama
Po wczorajszym spacerze już wiem, że wróciło ciepło i myślę, że ubiorę Filipa podobnie jak Ty Kasiu Piotrka. Albo body z rękawkiem 3/4, koszulka z krótkim rękawem, skarpetki i spodnie. Kocyk zabieram do torby tylko awaryjnie.

Do góry