reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

u mnie na odparzenia pomogl tormentiol, z tym ze on ma ten kwas borny czy cos, a to podobno swinstwo. mam tez jakas masc za 5 zl na recepte - lekarz przepisal, faktycznie dziala rewelacyjnie, ale nie znam skladu.

reklama
Kinga - nie pomogę, Maks jest tak chudy, że nie ma mu się co odparzac, ale pisałaś kiedyś o kąpieli w kartoflance .....

U nas szyjka tez jest wiecznie odparzona. Sypie pudrem do pupy albo maka ziemniaczana.
O dziwo dupka wcale sie nie odparza, nie uzywam zdnych pudrow ani kremow. Jedynie po kapieli smaruje dzieciecym mleczkiem do tym samym co do calego ciala ( J&J Bed Time).

Kinga, a próbowałaś Sudocremem?

Koga, jak Ty to robisz, że Maksa możecie tak wszędzie zabierać, my do tej pory dwa razy wzięliśmy go na zakupy, to już w połowie Marcin msuial zasuwać z wózkiem między regałami, żeby maly czuł prędkość i się uspokoił ;D A w przyszłym tygodniu mamy ślub znajomej pary i też się zastanawiam czy czasem małego nie zostawić mamie, bo jak się rozedrze podczas najważniejszej kwestii... ;D

W ogóle mam pytanko: jak się Wasze dzieci zachowują "na wyjściach"?

catherinka to zależy czy zanim dojdziemy zdąży się zdrzemnąć czy też nie. Ale z reguły (już się oswoiła) jest pogodna, rozgadana i uśmiechnięta :) . Tylko po pewnym czasie następuje sygnał do odwtoru: płacz ;D

Catherinka - Jaś generalnie lubi, jak jest dużo ludzi. Wtedy albo śpi albo z ciekawością się rozgląda. Ale oczywiście zdarzyło mu się zrobić małą awanturkę ;)

Jak narazie z wyjściami nie ma problemów, a wszędzie (no prawie) wybieramy sie całą familią
najważniejsze, żeby Maks był najedzony wtedy 2,3 godziny jest spokojny
jak marudzi to zawsze w pogotowiu jest herbatka i smoczek

My tez bywami z Emi wszedzie gdzie sie wybieramy
czasem nawet oczywiscie tesciowa ma swoje 5groszy po co ja ciagamy po sklepach
a ja mysle ze po co ma siedziec w domu
jesli jest najedzona to tak jak Maksiu spokojnie 2 -3 godziny mozemy byc gdzie chcemy nic jej nie przeszkadza
wczoraj na przyklad bylismy na pikniku moj maz gral w pioke nozna Emi grzecznie piknikowała z nami od 13 do 19 na świrzym powietrzu w wozeczku niedaleko malam kolezanke wiec na przebranko i karmienie dwa razy byłyśmy u niej

reklama
kinga my odparzen nie mielismy(no tylko raz skorka kolo jajecek lekko byla czerwona) ale na odparzenia najlepsza jest robiona na recepte masc z eucyryna-naprawde czyni cuda po 2 dniach gladka skora i jest niedroga jakies 5zl.

kasiula to moja tesciowa tez mi kiedys wyskoczyla ze do sklepu z dzieckiem nie mozna ;D a ja laze po marketach

Do góry