reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Izka ja już drugi miesiąc podaję espumisan ale chyba skończę, bo wydaje mi się że działa tylko na moją podświadomość :( ale pewnie na niektóre dzieciaczki działa..

Dziewczyny, jeśli espumisan ani esputicon nie działają, to możecie spróbować czegoś mocniejszego. Sab Simplex czy Lefax mają niby prawie taki sam skład, ale działają często tam, gdzie nic innego nie pomagało. Warto spróbować. U nas nastąpiła naprawdę widoczna poprawa.

Zapomniałam wczoraj napisać, że na wizycie lekarka powiedziała mi, że za tydzień (jak Jaś skończy 4 miesiące) mogę zacząć podawać mu już deserek Gerbera z jabłka i marchewki, zaczynając od dwóch łyżeczek dziennie. Po to, żeby wzbogacić jego dietę, zwłaszcza, że pije z piersi ciągle histerycznie. Chyba spróbuję i zobaczę, jak Jaś zareaguje na nowy smak.

Pytia napisz jakie chcesz podac jedzonko takie co na sloiczku pisze po 4 miasiacu bo chyba tak pisze na wszystkich
a ktos mi tu pisal na bb ze to znaczu po 4 czyli od 5
a sluszalam tez ze dzieci karmione piersia zaczynaja pozniej rozszezanie diety
Czy Jaś to taki głodomorek

pytia! wiesz co? jeśli moge coś radzić, to chyba lepiej kupić taką plastikową tarkę i zetrzeć Jasiowi jabłuszko. Ja tak będę robić (już mam zakupioną tarkę).

czytalam ze niekiedy lepsze sa te sloiczkowe jedzonka bo w nich jest odpowiednia ilosc wszystkiego a takie starte jalbuszko moze nie miec wszystkich potrzenych wartosci dla malucha

gdzies na bb to czytałam

reklama
Ja też raczej będę słoiczków używać, bo jedzonko w nich jest naprawdę dobierane i przygotowywane w surowych normach i w odpowiednich warunkach, tak aby zostało to co najlepsze. I tak np. późniejsze zupki, to składniki, które ja mogę kupić na targu mogą być średnio pewne... :( No chyba, że miałabym własny ogródek, to korzystałabym oczywiście ze swoich.

Do góry